Harghita: Peste 100 de persoane, români și maghiari, au protestat la Miercurea Ciuc

Harghita: Peste 100 de persoane, români și maghiari, au protestat la Miercurea Ciuc

Peste 100 de persoane, români și maghiari, au protestat miercuri seara, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, față de adoptarea proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale.

Oamenii purtau pancarde pe care scria: 'Măscăriciul—Altă Întrebare-, Demisia!", 'Rușine Guvernului PSD Dragnea', 'Jos corupția', 'Demisia', 'Lașilor' și au strigat: 'Retrageți Ordonanța!' , 'Rușine să vă fie'!, 'Afară cu corupții din țară!'

O profesoară prezentă la protest a spus că este revoltător ce s-a întâmplat și că a ieșit în stradă pentru că a ajuns la limita răbdării, iar ceea ce s-a întâmplaz va afecta viața copilului său și a copiilor pe care-i educă.

'Am ieșit în seara asta pentru că simt că deja ne-a ajuns cuțitul la os. Sunt cadru didactic. Eu pe copii îi învăț demnitate, cinste, onoare, îi învăț să fie deschiși, iar transparența este cuvântul de ordine (...) Ceea ce s-a întâmplat aseară îmi va afecta copilul, îi va afecta pe copiii pe care eu îi educ și asta nu are voie să se întâmple. (...) Este cumplit, de data asta mi se pare înfiorător ce se întâmplă. Sunt revoltată și trebuie să rămânem uniți și să luptăm până la capăt. Dacă ne lăsăm acum, nu mai avem voie să mai spunem nimic în viitor, pentru că ne merităm soarta. Și să ne asculte și să ne audă și să nu ne impună lucruri pe care noi nu ni le dorim', a spus profesoara din Miercurea Ciuc.

Un pensionar prezent în centrul municipiului Miercurea Ciuc a povestit că marți seara, după ce ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat deciziile luate, s-a enervat atât de tare încât a ajuns la Secția de Urgență a Spitalului Județean, cu un puseu de tensiune. 'Aseară, când am văzut ce au făcut, așa m-am enervat că am ajuns la miezul nopții, la Urgență, cu tensiunea 200. Acum sunt bine și am ieșit la aer. Vreau să înțeleagă lumea că această țară nu este la cheremul unor penali, care fac ce vor cu obrăznicie și cu nesocotirea tuturor celor din jur. Sunt pensionar și vreau să spun că prea mult se acreditează în mass media ideea că pensionarii au votat PSD și aceia țin cu ei. Nu, nu este adevărat!', a spus bărbatul.

Protestul a fost unul autorizat, mobilizarea s-a făcut pe rețelele sociale și oamenii au părăsit centrul municipiului Miercurea Ciuc după aproximativ o oră.

AGERPRES / (A-AS-autor: Gina Ștefan, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?