Harghita: Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în spaţiile publice deschise din toate localităţile judeţului

Harghita: Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în spaţiile publice deschise din toate localităţile judeţului

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita a decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în spaţiile publice deschise din toate localităţile judeţului.

"Având în vedere faptul că rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile din judeţul Harghita depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, începând cu data de 3 noiembrie 2020, ora 23,00, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise din toate localităţile judeţului. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minim 2 metri faţă de alte persoane", se arată în hotărârea CJSU Harghita.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-au actualizat ratele din incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din localităţile judeţului.

Potrivit Instituţiei Prefectului, de la începutul pandemiei, s-au înregistrat în Harghita 3.226 de cazuri de infectare cu noul coronavirus .

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 73 de cazuri noi , iar cinci persoane infectate au decedat.

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus care au decedat a ajuns la 105. AGERPRES (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…

2 Voi ați citit ce scria Dan Alexe acum câțiva ani despre Austria, băncile ei și legătura cu Croația?

3 Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

4 Fotografia asta o fi trucată?

5 Loredana Groza, în ipostaze care par desprinse din filme pentru adulți...