Harghita: Un urs a intrat într-o gospodărie din localitatea Şimoneşti şi a ucis sau rănit 12 oi şi miei

Harghita: Un urs a intrat într-o gospodărie din localitatea Şimoneşti şi a ucis sau rănit 12 oi şi miei

Un urs a intrat, în noaptea de luni spre marţi, într-o gospodărie din localitatea Şimoneşti şi a ucis sau rănit 12 oi şi miei.

Primarul comunei Şimoneşti, Nagy Janos, a declarat pentru AGERPRES că ursul a intrat într-o gospodărie din centrul localităţii, situată chiar lângă Primărie şi a ucis sau rănit mai multe oi şi miei, iar unele dintre exemplare au dispărut. Proprietarul a fost nevoit să sacrifice animalele rănite. De asemenea, ursul a ucis şi câinele din gospodărie.


Primarul spune că este posibil ca ursul să se întoarcă, motiv pentru care localnicii şi reprezentanţii asociaţiei de vânătoare cu care administraţia locală are contract vor patrula la noapte, pentru a îndepărta animalul.

Totodată, se ia în calcul şi tranchilizarea lui şi relocarea într-o zonă îndepărtată de comună.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, susţine într-o postare pe Facebook că în urma atacului ursului şase oi au trebuit sacrificate, iar şase miei au dispărut.

Borboly recomandă locuitorilor atenţie sporită, pentru că 'urşii ies din hibernare şi atacul lor este iminent, de aceea este important ca cetăţenii să fie vigilenţi".

Preşedintele Consiliului Judeţean îi încurajează pe cei care observă un urs în localitate să sune la 112, pentru ca jandarmii şi vânătorii să intervină şi de asemenea să-şi înregistreze animalele domestice în Registrul Agricol al Primăriei pentru a putea solicita despăgubiri în urma unor astfel de atacuri. AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...