Harghita: Victimele accidentului aviatic au leziuni minore; şeful SAJ spune că pilotul a fost salvat de copilot

Harghita: Victimele accidentului aviatic au leziuni minore; şeful SAJ spune că pilotul a fost salvat de copilot

Victimele accidentului aviatic produs în zona vârfului Mădăraş au leziuni şi traumatisme minore, primele informaţii arătând că pilotul avionului a fost salvat de copilot, întrucât avea picioarele prinse în epavă şi nu se putea mişca.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a precizat pentru AGERPRES că, din informaţiile primite la faţa locului, pilotul a rămas încarcerat, dar copilotul, chiar dacă avea leziuni mai grave, a reuşit să-l scoată din epavă şi să se îndepărteze de avion, care ulterior a ars.

Peter Szilard a declarat că pilotul are multiple escoriaţii la membre, torace şi abdomen, fiind preluat de o ambulanţă cu medic, care l-a transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Copilotul a suferit un traumatism toraco-abdominal minor, un traumatism cranio-cervical deschis minor, dar şi o plagă contuză în regiunea occipitală, fiind transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş.

"A fost o minune că au scăpat, ţinând cont că avionul a ars", a spus dr. Peter Szilard.

Recuperarea celor doi s-a făcut cu un elicopter SMURD, prin troliere, întrucât vehiculul de zbor nu a putut ateriza în zona muntoasă în care a avut loc accidentul.

Victimele sunt cetăţeni sârbi, relaţionarea cu echipajele de urgenţă realizându-se în limba engleză.

Potrivit IGSU, un avion de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona vârfului Mădăraş şi ulterior a luat foc, dar pilotul şi copilotul au reuşit să se evacueze.

Accidentul a avut loc într-o zonă împădurită iar la sosirea forţelor de intervenţie la locul impactului, avionul era distrus şi încă fumega.

În cauză a fost deschis dosar şi se efectuează cercetări şi investigaţii sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dar şi pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, încadrarea juridică a faptei urmând să fie stabilită şi definitivată în funcţie de constatări pe parcursul anchetei, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip. AGERPRES (A-AS-autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…