Hartă interactivă/Aproape 500 de decese provocate de virusul ucigaș din China! Numărul infectaților se apropie de 25.000!

Hartă interactivă/Aproape 500 de decese provocate de virusul ucigaș din China! Numărul infectaților se apropie de 25.000!

Aproape 500 de decese provocate de virusul ucigaș din China! Numărul infectaților se apropie de 25.000! 

Numărul de decese confirmate cauzate de noul coronavirus în China a ajuns la cel puţin 493, după ce autorităţile din provincia Hubei au anunţat miercuri 65 de noi cazuri de deces, relatează AFP.

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia Hubei (centru), epicentrul noii epidemii, a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 3.156 de noi cazuri confirmate.

Numărul purtătorilor de noul coronavirus depăşeşte de acum 23.500 în China continentală în ansamblu, având în vedere elemente comunicate anterior de guvernul central, potrivit Agerpres.
Cele mai importante informații ale zilei de luni, LiveText pe Comisarul.ro:
INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---
 
Hong Kong a raportat marți primul deces din cauza noului coronavirus, aceasta fiind a doua persoană din afara Chinei continentale ucisă de epidemia care a provocat până acum aproape 490 de victime, răspândindu-se tot mai mult prin lume și provocând temeri în privința economiei globale, transmite Reuters.
În ultimele 24 de ore au fost evacuați și mai mulți cetățeni străini din orașul Wuhan, iar mii de persoane sunt blocate pe o navă de croazieră japoneză după ce un pasager a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.
 
Japonia: Zece persoane aflate pe nava de croazieră japoneză sunt infectate cu coronavirus

Pe nava Diamond Princes, care este în apropierea portului Yokohama, 10 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul tip de coronavirus, informează Ministerul japonez al Sănătății.

Pasagerii și membrii echipajului se află în continuare la bordul navei.

Oficialii niponi au început marți să testeze peste 3.700 de persoane, care se aflau la bordul unei nave de croazieră în carantină în apropierea portului Yokohama, după ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus, potrivit Mediafax.
 
Președintele chinez Xi Jinping ”strălucește prin absență” în această perioadă în care guvernul se luptă cu epidemia. Cea mai recentă apariție publică a avut loc pe 28 ianuarie, când s-a întâlnit cu directorul OMS în Beijing și a spus că el ”comandă personal” eforturile contra coronavirusului.

Totuși, Xi pare că se ferește să fie asociat cu lupta guvernului împotriva epidemiei. NU a fost văzut vizitând spitale, doctori sau pacienți, în condițiile în care premierul Li Keqiang a vizitat Wuhan, epicentrul epidemiei.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară