HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

Forțele rusești se concentrează pe adâncirea și consolidarea pozițiilor defensive din Harkov și de-a lungul axei sudice, în pregătirea contraofensivei ucrainene, în timp ce majoritatea operațiunilor ofensive active rămân limitate la arcul orașului Izyum-Donetsk și în special la zona Popasna-Severodonetsk, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind războiul din Ucraina.

Harta Războiului din Ucraina 21 mai - ISWFoto: understandingwar.org

Statul Major General ucrainean a raportat că forțele rusești creează linii defensive secundare pe Axa Sudică, indicând că gruparea rusă din această zonă s-ar putea pregăti pentru o contraofensivă ucraineană majoră și un conflict prelungit.

Se pare că forțele rusești mențin poziții defensive la nord de orașul Harkov, după succesul contraofensivei ucrainene din 5 mai, și au desfășurat atacuri limitate, fie pentru a le da timp forțelor rusești să își finalizeze redistribuirea înapoi în Rusia în bune condiții, fie pentru a permite sosirea întăririlor pentru a apăra teritoriul deținut în regiunea Harkov.

Operațiunile ofensive rusești semnificative sunt limitate la zona Severodonetsk.

Trupele rusești au realizat câștiguri marginale la nord, vest și sud de oraș, în special în jurul Popasna, pentru a încerca să preia controlul asupra Severodonetsk.

Principalele concluzii ale Institutului pentru Studiul Războiului:

  • Este posibil ca forțele rusești să fi obținut câștiguri marginale la nord, vest și sud de Popasna, pentru a-și continua ofensiva asupra Severodonetsk-ului dinspre sud.
  • Este posibil ca sursele rusești să exagereze numărul apărătorilor ucraineni care au fost evacuați din Azovstal fie pentru a maximiza numărul prizonierilor de război ruși care pot fi schimbați cu soldați ucraineni, fie pentru a evita rușinea de a recunoaște că au fost blocați într-un asediu de luni de zile împotriva a doar „sute" de soldați ucraineni.
  • Se pare că trupele rusești au recucerit anumite poziții ocupate de contraofensiva ucraineană la nord de orașul Harkov.
  • Forțele rusești se pregătesc probabil pentru o contraofensivă ucraineană majoră și un conflict prelungit pe Axa Sudică.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

3 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

4 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

5 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.