Hellvig: Au existat protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii; ofițerii SRI au oferit asistență tehnică de specialitate

Hellvig: Au existat protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii; ofițerii SRI au oferit asistență tehnică de specialitate

Directorul SRI Eduard Hellvig a declarat, miercuri, că au existat protocoale de colaborare cu organele de aplicare a legii, dar ofițerii SRI au oferit doar asistență tehnică de specialitate, în baza și în limitele legii.

"Au existat, în urma hotărârilor pe care decidenții le-au luat, protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii. Vă pot spune că ofițerii SRI au oferit, în cadrul acestor protocoale, asistență tehnică de specialitate și nu au desfășurat activități de cercetare penală. Cu alte cuvinte, punerea în aplicare a mandatelor a însemnat prestare de servicii de supraveghere operativă, tehnică în aceste dosare, în baza și în limitele mandatelor. Iar în prezent colaborarea cu organele de aplicare a legii, colaborarea se face în concordanță cu decizia CCR din martie 2016", a afirmat Eduard Hellvig, după audierile în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI.

El a spus că își dorește o colaborare transparentă cu toate instituțiile statului. "Doar pentru că suntem un serviciu de informații nu înseamnă că trebuie să fim o instituție izolată", a adăugat Hellvig.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…