Hellvig: Au existat protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii; ofițerii SRI au oferit asistență tehnică de specialitate

Hellvig: Au existat protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii; ofițerii SRI au oferit asistență tehnică de specialitate

Directorul SRI Eduard Hellvig a declarat, miercuri, că au existat protocoale de colaborare cu organele de aplicare a legii, dar ofițerii SRI au oferit doar asistență tehnică de specialitate, în baza și în limitele legii.

"Au existat, în urma hotărârilor pe care decidenții le-au luat, protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii. Vă pot spune că ofițerii SRI au oferit, în cadrul acestor protocoale, asistență tehnică de specialitate și nu au desfășurat activități de cercetare penală. Cu alte cuvinte, punerea în aplicare a mandatelor a însemnat prestare de servicii de supraveghere operativă, tehnică în aceste dosare, în baza și în limitele mandatelor. Iar în prezent colaborarea cu organele de aplicare a legii, colaborarea se face în concordanță cu decizia CCR din martie 2016", a afirmat Eduard Hellvig, după audierile în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI.

El a spus că își dorește o colaborare transparentă cu toate instituțiile statului. "Doar pentru că suntem un serviciu de informații nu înseamnă că trebuie să fim o instituție izolată", a adăugat Hellvig.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe