Hillary Clinton nu va fi pusă sub acuzare în scandalul e-mailurilor (ministru)

Hillary Clinton nu va fi pusă sub acuzare în scandalul e-mailurilor (ministru)

Justiția americană nu o va pune sub acuzare pe candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, pentru că a utilizat servere și o adresă de e-mail private în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat, a anunțat miercuri ministrul Loretta Lynch, citată de AFP.

"Am acceptat recomandările unanime (ale FBI și procurorilor însărcinați cu ancheta), potrivit cărora ancheta derulată, timp de un an, este în prezent închisă și nu va declanșa punerea sub acuzare", a menționat într-un comunicat Loretta Lynch.

Decizia justiției americane era așteptată, pentru că Loretta Lynch a atras atenția vineri că va respecta recomandările poliției federale și procurorilor implicați în anchetă, încercând astfel să înlăture orice suspiciune de amestec politic în acest dosar ultrasensibil, susceptibil să împiedice cursa spre Casa Albă a fostei Prime Doamne.

FBI a recomandat marți ca Hillary Clinton să nu fie urmărită penal pentru utilizarea e-mailurilor de pe servere private și a transmis justiției dosarul de anchetă precizând totuși că fosta șefă a diplomației a dat dovadă de "neglijență extremă" .

Unele dintre e-mailurile trimise de Hillary Clinton utilizând un server privat erau clasate "secret" și "persoane rău intenționate" ca spioni străini ar fi putut avea teoretic acces la acestea, a precizat șeful FBI, James Comey.

În opinia sa, fosta șefă a diplomației americane "nu a avut intenția" să încalce legea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…