Hollande, Merkel și Poroșenko fac apel la o "încetare imediată a focului" în estul Ucrainei

Hollande, Merkel și Poroșenko fac apel la o "încetare imediată a focului" în estul Ucrainei

Președintele francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel și șeful statului ucrainean Petro Poroșenko au făcut un apel duminică la "o încetare imediată a focului" în estul Ucrainei, informează AFP, care citează surse apropiate președinției franceze.

Cu prilejul unei convorbiri telefonice, cei trei lideri au discutat despre situația din Ucraina și și-au exprimat regretul cu privire la eșecul discuțiilor grupului de contact, care au avut loc sâmbătă la Minsk.

Convorbirile de pace pentru estul Ucrainei, organizate sâmbătă la Minsk, s-au încheiat după aproape patru ore de discuții, fără a se ajunge la un acord.

La aceste discuții, partea ucraineană a fost reprezentată de fostul președinte Leonid Kucima, iar separatiștii proruși de Denis Pușilin și Vladislav Deinego (din partea autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk). Din partea OSCE a participat Heidi Tagliavini, iar Rusia a fost reprezentată de ambasadorul său la Kiev, Mihail Zurabov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?