Hong Kong interzice accesul în restaurante după ora 18:00 pentru a stopa pandemia de COVID-19

Hong Kong interzice accesul în restaurante după ora 18:00 pentru a stopa pandemia de COVID-19

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat marţi că în metropolă va fi interzis accesul în restaurante după ora 18:00 (10:00 GMT) şi că noi măsuri vor fi anunţate pentru stoparea creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează Reuters.

Carrie Lam a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă săptămânale, că guvernul va studia de asemenea măsuri de ajutor suplimentare pentru cei afectaţi de ultimele restricţii.

Foto: (c) JEROME FAVRE / EPA


"Situaţia este foarte îngrijorătoare. Acest val este mult mai complicat şi mai sever decât ultimul. Cazurile confirmate sunt răspândite peste tot", a declarat Lam pentru jurnalişti.

"Dacă nu controlăm strict situaţia, vor exista riscuri mai mari. De data aceasta vom lua măsuri care vizează limitarea circulaţiei pietonale", a mai spus ea.

Guvernul a îndemnat deja locuitorii din Hong Kong să rămână acasă şi să limiteze adunările la nu mai mult de două persoane, în condiţiile în care majoritatea funcţionarilor publici lucrează de acasă.

Noile măsuri care vor fi anunţate vor include închiderea, din nou, a sălilor de sport şi a saloanelor de înfrumuseţare. Lam nu a oferit detalii în legătură cu data intrării în vigoare a noilor măsuri.

Hong Kong a înregistrat luni 78 de cazuri noi de coronavirus, totalul infectărilor ajungând la 6.976. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia