HOPA! Băiatul lui Dragnea s-a retras oficial din acționariatul fermei de porci Salcia. Acțiunile sunt deținute în prezent de interpusul Ilie Liviu Dragne

HOPA! Băiatul lui Dragnea s-a retras oficial din acționariatul fermei de porci Salcia. Acțiunile sunt deținute în prezent de interpusul Ilie Liviu Dragne

HOPA! Băiatul lui Dragnea s-a retras oficial din acționariatul fermei de porci Salcia. Acțiunile sunt deținute în prezent de interpusul Ilie Liviu Dragne. Ştefan Valentin Dragnea , fiul lui Liviu Dragnea, nu mai este acţionar la Ferma Salcia SA, capitalul social de 819.000 lei fiind deţinut la ora actuală de Ilie-Liviu Dragne (98,9%) şi Gabriel Tianu (1,1%), dezvăluie Supervizor.ro. Dragne deţine şi funcţiile de preşedinte CA şi director general.

Ştefan Valentin Dragnea a deţinut 90% din capitalul social până în urmă cu câteva luni. Conform menţiunilor de la Registrul Comerţului, pe 4 martie 2019 a fost depus actul constitutiv actualizat al societăţii Ferma Salcia SA, document care are data de 28 ianuarie 2019, ceea ce înseamnă că cesiunea acţiunilor s-a efectuat la data respectivă, scrie G4Media.ro.

Supervizor scrie că Dragnea jr s-a retras din firmă cu câteva zile înainte de decizia Tribunalului București, care l-a condamnat în luna ianuarie pe fostul director general al fermei, Dumitru Mișu la 7 (şapte) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În acest dosar, Ilie Liviu Dragne a fost achitat.

De notat că în august 2017, avocata familiei Dragnea, Mariana Văsâi, susținea că fiul liderului PSD, Valentin Dragnea, nu mai „deține nicio calitate în această societate” după ce a „cedat pachetul de acțiuni la începutul acestui an”. Valentin Dragnea a avut calitatea de asociat până în 2016, a arătat ea, citată de HotNews.ro.

Datele oficiale de la Registrul Comerțului din aprilie 2018 îl indica însă tot pe Ștefan Liviu Dragnea drept acționar cu 90% și pe Ilie Liviu Dragne cu 10%.

În urmă cu aproape un an, Ferma Salcia SA, cunoscută drept “Ferma de porci a lui Dragnea“, a început să aibă probleme financiare majore, în mai puţin de două luni reuşind să refuze la plată 75 de bilete la ordin emise în favoarea partenerilor de afaceri.

Societatea teleormăneană nu şi-a revenit, dovadă fiind procesele intentate de mai mulţi creditori, iar ieri, 3 mai 2019, s-a ales şi cu o cerere de insolvenţă, depusă de compania germană Schweinemast Brader GMBH printr-o casă de avocatură din Bucureşti. Solicitarea nemţilor a dus la constituirea Dosarului nr.767/87/2019 de la Tribunalul Teleorman, pentru care instanţa încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Demn de menţionat este şi faptul că acest demers a fost iniţiat la scurt timp de la decizia Tribunalului Bucureşti de condamnare a fostului director general Dumitru Mișu. În plus, sentinţa mai spune aşa:

Obligă inculpatul (Dumitru MIŞU) în solidar cu partea responsabilă civilmente (ROMCIP SA, actuala FERMA SALCIA SA) la plata către partea civilă (Statul Român prin ANAF), cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul cauzat, a sumei de 596.525 lei, reprezentând debit principal, a sumei de 251.077 lei, reprezentând dobânda legală calculată până la data de 27.12.2018, şi a sumei de 145.553 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data de 27.12.2018, şi la plata, în continuare, a dobânzii şi penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, calculate până la data achitării integrale a acestuia

Dumitru MIŞU a fost director general al ROMCIP SA în perioada ianuarie 2010 – aprilie 2015, iar sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de toate părţile implicate şi deja Curtea de Apel Bucureşti a programat primul termen de judecată pe 22 mai 2019.

Ce legături are Ilie Dragne cu ferma de porci? În 2014, Ilie Dragne a cumpărat de la Petre Pitiș (președintele Consiliului de Administrație al TelDrum), prin intermediul firmei Ludikon System SRL.

În aprilie 2014, la trei luni după ce Ilie Liviu Dragne cumpără cu 800.000 de lei Romcip SA (actuala Ferma Salcia SA), în Ludikon Systems intră un nou acționar. Este vorba de  Valentin Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD. Până atunci, din 2013, acționarul unic al Ludikon Systems a fost Ilie Liviu Dragne.

Fiul președintelui PSD obține inițial 10% din acțiuni printr-un aport de capital de 50 de lei. Peste numai două săptămâni, Valentin Ștefan Dragnea ajunge din minoritar cu 10% acționar cu 90% în Ludikon (firmă care devenise acționarul majoritar al fermei de porci), după ce primește de la Ilie Liviu Dragne încă 80% din acțiunile Ludikon plătind pentru ele valoarea nominală: 450 de lei. În datele de la Registrul Comerțului nu figurează nici un alt contract de vânzare – cumpărare pentru altă sumă.

Ilie Liviu Dragne (născut în 1968 în comuna natală a lui Liviu Dragnea) locuiește într-un bloc sărăcăcios din Capitală,Sectorul 3.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

2 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

3 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

4 Bravo!

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro