HOPA! Cine sunt cei trei membri ALDE care l-au trădat pe Tăriceanu și au acceptat să intre în guvernul Dăncilă

HOPA! Cine sunt cei trei membri ALDE care l-au trădat pe Tăriceanu și au acceptat să intre în guvernul Dăncilă

Trei membri ALDE l-au trădat pe Călin Popescu Tăriceanu, care anunțase ieșirea de la guvernare, și au acceptat propunerea premierului Viorica Dăncilă de a face parte din guvern. E vorba despre Grațiela Gavrilescu, care rămâne la Ministerul Mediului și vicepremier, Ion Cupă – la Ministerul Energiei (în locul colegului Anton Anton) și Ștefan Băișanu la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul (în locul colegului Viorel Ilie).

Trădarea celor trei vine la scurt timp după plecarea lui Teodor Meleșcanu de la ALDE la PSD în schimbul postului de președinte al Senatului, scrie  G4Media.ro .

Cine e Grațiela Gavrilescu

Până acum a fost membru în trei partide: PUR (Dan Voiculscu), PNL și PLR (transformat ulterior în ALDE). S-a remarcat ca un ministru cu puține ieșiri publice, care a gestionat însă bugete uriașe atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat.

Inginer chimist de profesie, Grațiela Gavrilescu a intrat în politică mare ca viceprimar al orașului Ploiești (2004 – 2007), iar din 2007 a devenit deputat pe listele PNL, apoi i-a părăsit pe liberali și a plecat împreună cu Tăriceanu în grupul nou constituit cu PC, partidul controlat de an Voiculescu.

În 2014 a devenit deputat ALDE și ministru al Mediului în guvernul Ponta. A revenit în guvernul PSD – ALDE condus de Sorin Grindeanu ca ministru al Mediului în aprilie 2017.

Ion Cupă

Ion Cupă este șeful ALDE Dolj. Expert contabil de meserie, el este deputat și președinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic.

Cariera sa profesională e strâns legată de companiile energetice de stat, fiind pe rând preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, contabil şef SC Hidrotehnica Orşova, Director economic EnergoEmirates Al-Aiu și economist la SC Energoconstrucţia S.A. Buc.

”Am asumat împreuna cu PSD, în pofida tuturor criticilor de profesie, să creștem salariile şi pensiile pe măsura creşterii economiei. Am făcut politici inteligente şi am crescut economia. Am crescut salarii şi pensii în mod constant. Înțelegând că România nu poate aspira la o dezvoltare accelerată rămanand ţara muncii ieftine”, a scris Cupa într-un comunicat de presă.

Alexandru Băișanu

Alexandru Băișanu este deputat la al doilea mandat. El a fost ales pe listele PNL în 2012, dar a plecat din partid la începutul lui 2016, înscriindu-se în ALDE, formațiunea condusă de Tăriceanu.

Băișanu a fost președinte al organizației județene a PNL Suceava până în urmă cu patru ani. În 2008 el a fost numit prefect al județuluii Suceava de prim-ministrul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu.

În CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Băișanu spune că a absolvit în 1986 Școala Normală ”Mihai Eminescu” din Suceava, obținând diploma de ”lucrător în aparatul de stat”.


Alexandru Băișanu




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…