HOPA! Dăncilă, reacție furioasă după dezvăluirile lui Ponta! Încaieră-i drace! Cine i-o fi scris textul, că n-are nicio greșeală?

HOPA! Dăncilă, reacție furioasă după dezvăluirile lui Ponta! Încaieră-i drace! Cine i-o fi scris textul, că n-are nicio greșeală?

HOPA! Dăncilă, reacție furioasă după dezvăluirile lui Ponta! Încaieră-i drace! Cine i-o fi scris textul, că n-are nicio greșeală?

Premierul Viorica Dăncilă a respins luni acuzațiile lui Victor Ponta într-o postare pe Facebook, catalogând stilul liderului Pro România drept ”mincinos și duplicitar”. Ponta scrisese luni dimineață tot pe Facebook că Dăncilă i-a cerut lui sprijinul pentru rămânerea la guvernare și că i-a transmis că dă afară ALDE de la guvernare ”si sa ii iau eu parlamentarii”.

Dăncilă, aflată în pline negocieri cu partenerii de coaliție de la ALDE, a mai scris pe Facebook că ”Eu nu fac astfel de trocuri politice “intri tu și îl dăm pe celălalt afară”.

Postarea integrală a Vioricăi Dăncilă:

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale.

Eu nu fac astfel de trocuri politice “intri tu și îl dăm pe celălalt afară”. Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta.”

Ponta, dezvăluiri din culisele negocierilor cu Dăncilă
    
 Liderul Pro România, Victor Ponta, susține, într-o postare pe Facebook, că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut și lui ”sprijinul pentru rămânerea la guvernare”. ”Mi-a spus ca ii da afara pe ALDE si sa ii iau eu parlamentarii – si ca imi da ce ministere doresc pentru ProRomania. A insistat sa ma vada si sa ma convinga desi am fost foarte clar ca nu cred si nu ma intereseaza ofertele ei!”, afirmă Ponta. Fostul premier mai scrie că i-a pus cinci condiții, între care renunțarea la candidatura la prezidențiale. Dăncilă ar fi fost ”rapid de acord” cu primele patru, însă s-ar fi ”supărat” din cauza punctului cinci.

 Redăm mai jos integral postarea lui Victor Ponta pe Facebook:

”Am construit ProRomania tocmai pentru a salva social democratia si a-i reprezenta pe toti cei care au vederi de centru stanga progresiste / si obiectivul nostru politic este o guvernare buna a tarii asa cum am reusit in 2001-2004 si 2012-2015 – realizabila doar printr-o unitate a Stangii in jurul unei echipe de profesionisti !

Este clar insa ca cei mari dusmani ai acestor idei pozitive sunt tocmai sefii actuali ai PSD! O sa fiu mereu alaturi de votantii de stanga si de membrii si militantii pesedisti – niciodata insa alaturi de cei care au confiscat conducerea PSD si isi bat joc de tot!

Vreau ca toti votantii ProRomania, PSD si Alde sa afle cine este vinovat pentru faptul ca in aceasta toamna vom avea in continuare un Guvern lamentabil, candidati care fac “blat” cu Iohannis si nu intra serios in Alegerile Prezidentiale sperand ca Iohanis si PNL ( eventual cu sprijinul UDMR) ii mai tin in functiile lor bine platite , cu elicoptere si milioane de euro subventie de la Buget!

Baronii, incompetentii si analfabetii care au confiscat conducerea PSD ( Dragnii, Dancilii, Stanestii & Co) nu pot sa inteleaga asteptarile adevarate ale votantilor de stanga , ale “poporului pesedist” / ei cred ca totul este de vanzare si totul se reduce la targuieli pe functii si avantaje pentru ei si gasca lor!

Ca si in cazul UDMR Doamna Dancila mi-a cerut si mie “sprijinul pentru ramanerea la guvernare” ; mi-a spus ca ii da afara pe ALDE si sa ii iau eu parlamentarii – si ca imi da ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat sa ma vada si sa ma convinga desi am fost foarte clar ca nu cred si nu ma intereseaza ofertele ei!

Am incercat sa ii explic cu toata rabdarea ( pentru ca nu parea sa inteleaga ce se intampla si care este realitatea ) ca targuilelile gen “Piata de zarzavat din Videle” sunt inutile si ca singura varianta de sprijin din partea ProRomania este aceea in care :

1. restructureaza tot Guvernul si administratia publica

2. Vine cu un nou program de guvernare realist si eficient

3. Asigura stabilitatea si predictibilitatea economica si bugetara / renunta la ordonante de urgenta care sa modifice Codul Fiscal introducand peste noapte taxe si impozite aberante

4. Numeste oameni in Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului ( nu pe “pilele” si presiunile baronilor care o papusesc acum dupa disparitia lui Dragnea)

5. Renunta la candidatura proprie la Prezidentiale ( o situatie penibila si jenanta pentru orice social democrat) si stabileste impreuna cu Alde si ProRomania un candidat comun cu sanse reale de a merge in turul al doilea o alternativa serioasa pentru Iohannis si Barna

A fost rapid de acord cu punctele 1-4 ( desi nu cred ca a inteles ce inseamna ) si s-a suparat din cauza punctului 5 / la doua zile dupa aceasta conversatie a fugit la CEX, s-a “imbratisat” cu Stanescu – Baronul Caracalului , i-a mintit pe toti si a decis sa nu primeasca ProRomania la guvernare ( uitand sa precizeze ca tocmai ii refuzasem toate ofertele )!

Acum ii ameninta pe ALDE si face aceleasi oferte de targuiala penibila catre UDMR ( care evident se amuza de faptul ca nu au avut in 30 de ani in fata un lider PSD mai ignorant si pafarist decat D. VV Dancila)!

Oferta mea publica de sprijin pentru cele 5 masuri de reforma ramane valabila – iar cu ProRomania vom merge mai departe pe acest drum dificil dar corect / si sunt convins ca votantii de stanga vor fi alaturi de mine ( chiar daca baronii si marionetele lor se opun)!

Anul 2019 trebuie sa duca la bun sfarsit “eliberarea” Stangii politice de “cancerul” format din Dragnea, baroni, analfabete si incompetenti / desi va fi dureros si frustrant trebuie sa pornim la un proces de reconstructie pe termen lung – care sa recladeasca in mintea romanilor increderea ca social democratia poate sa ofere din nou un proiect de dezvoltare, solidaritate si echitate prin competenta , profesionalism si decenta/ ProRomania pentru Romania!”


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”