HOPA! Dragnea, UMILIT de preotul romano-catolic Francisc Doboș: „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap”.

HOPA! Dragnea, UMILIT de preotul romano-catolic Francisc Doboș: „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap”.

Dragnea, UMILIT de preotul romano-catolic Francisc Doboș: „Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap”. Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, l-a taxat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o postare pe Facebook în care scrie, desi are un proces, nu a putut totuși să se îmbolnăvească şi să se interneze peste weekend ca să scape. Doboș se lansează apoi în câteva reflecţii despre ipocrizie, relatează  G4Media.ro .

Intervenția publică a acestuia vine în contextul în care Liviu Dragnea trebuia să se prezinte luni la Înalta Curte, în procesul privind angajările fictive la Protecţia Copilului Teleorman.

În weekend, Dragnea s-a internat însă într-o clinică privată, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmănd că liderul partidului are dublă hernie de disc şi va rămâne în spital câteva zile.

„Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap. Oricum nu mi-ar fi folosit pentru că procesul meu e unul de conştiinţă. Voiam de fapt să vă/îmi (re)propun reflecţia despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. În primul rând mie”, scrie Francisc Doboş pe pagina sa de Facebook, adăugând că încearcă să demaște ipocrizia și îndemnând „să fim persoane, nu personaje”.

În final, acesta citează dintr-o reflecție recentă a părintelui și teologului Raniero Cantalamessa:

Ipocrizia “ne face să transformăm viața în teatru în care să recităm pentru o audiență; să purtăm o mască, să încetăm să mai fim o persoană pentru a deveni un personaj. Și există o mare diferență între persoană și personaj. Personajul înseamnă corupția persoanei. Persoana este un chip, personajul este o mască. Persoana este nuditate radicală, personajul este tot îmbrăcăminte, tot machiaj. Persoana este autentică și esențială, personajul este ficțiune și artificial. Persoana are convingeri, personajul joacă un scenariu”.

În toamna anului trecut, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, a avut o replică acidă și la adresa lui Ilan Laufer.

Furios că președintele i-a blocat numirea în funcția de ministru al Dezvoltării, Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism.

Ce a scris la acel moment Francisc Doboș pe contul său de Facebook:

„Chiar nu știam cine e tipul. Nici acum nu știu. Dar unul Laufer l-a făcut chiar acum pe președintele României antisemit… Babaiatule ?!!!
Bate câmpii acest Laufer, sau mi se pare?!
Domnule rabin Rafael Shaffer vă prețuiesc pe dumneavoastră și pe frații evrei”.



Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…