HOPA! Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la București, face parte din echipa de tranziție a lui Joe Biden

HOPA! Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la București, face parte din echipa de tranziție a lui Joe Biden

Mark Gitenstein (73 de ani), fostul ambasador al SUA la București în perioada 2009 – 2012, face parte din echipa de tranziție anunțată de președintele-ales, Joe Biden, potrivit  site-ului oficial . Informația, publicată în premieră de  Profit.ro , confirmă relația de prietenie de aproape 40 de ani între Gitenstein și Biden, care au lucrat îndeaproape în Senatul SUA, dar și atunci când Biden era vicepreședintele SUA.

În acest moment, Mark Gitenstein este consilier senior pentru comerț internațional la compania de avocatură Mayer Brown, dar și membru în board-ul Fondului Proprietatea, care deține acțiuni la majoritatea marilor companii de stat din România.

Gitenstein a rămas un bun cunoscător al României după plecarea din funcția de ambasador. În 5 septembrie 2020, el a fost anunțat oficial ca membru al consiliului consultativ al echipei de tranziție Joe Biden – Kamala Harris.

Cei doi sunt prieteni de familie. În 2012, la inaugurarea noului sediu al Ambasadei SUA la București, la ceremonie a participat și Beau Biden, fiul lui Joe Biden și procuror general al statului Delaware.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”