HOPA! Toader îi dă replica lui Dragnea! În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!

HOPA! Toader îi dă replica lui Dragnea! În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!

HOPA! Toader îi dă replica lui Dragnea! În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, vine cu precizări pe Facebook despre ordonanțele de urgență, după atacul lui Liviu Dragnea, arătând că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare, nu și cele pronunțate a priori față de proiecte de lege.

Tudorel Toader ține să sublinieze că, „în lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o ordonanță de urgență”.

La fel ca în alte cazuri, după o oră, Toader șterge postările.

„Simple precizări!

Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege.

PS: Legiuitorul poate să renunțe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluțiile declarate neconstituționale”, a scris ministrul pe Facebook.

Ulterior, el a mai venit cu o precizare: „În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat vineri un atac la adresa premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe fondul nemulțumirilor față de refuzul Guvernului de a adopta ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale.

„În ceea ce priveşte ordonanţa, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat: vedeam, aşa, un fel de teatru cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau şi care urlau şi care ameninţau. (…) Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că de fapt toată intenţia dumnealui a fost din ianuarie să ridice aceste subiecte în dezbatere şi ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală – nu în România imaginară – şi a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată„, a declarat Dragnea la Călăraşi. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…