Hopa!/Au început dezvăluirile despre afacerile președintelui Iohannis cu șeful clubului de golf din Pianu

Hopa!/Au început dezvăluirile despre afacerile președintelui Iohannis cu șeful clubului de golf din Pianu

Președintele Klaus Iohannis, care a preferat să joace golf în ziua comemorării tragediei de la Colectiv, are o veche relație de afaceri cu președintele clubului de golf. Potrivit surselor G4Media.ro, omul de afaceri Werner Keul îi plătește chirie președintelui după ce și-a stabilit sediul firmei sale într-un imobil deținut de Iohannis.

E vorba despre imobilul deținut de președintele României în Sibiu, pe strada Someșului nr. 13, una dintre cele șase proprietăți imobiliare ale șefului statului. Potrivit portalului specializat Confidas , aici își are sediul firma WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator este Werner Keul.

Informația a fost publicată de-a lungul timpului și de ziarul sibian Turnului Sfatului, dar și de Jurnalul Național.

Pe Keul l-a lăudat public președintele Iohannis cu ocazia celebrei vizite la clubul de golf, când i-a îndemnat pe români să practice acest sport pe care l-a calificat drept ”deloc exclusivist”. ”Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf «Paul Tomiță» pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!”, declara Klaus Iohannis în 18 septembrie 2018.

Werner Keul nu a răspuns la întrebarea adresată de G4Media.ro despre valoarea chiriei plătite președintelui Klaus Iohannis. În declarațiile de avere ale șefului statului nu apare chiria defalcată pe fiecare imobil închiriat. Veniturile din închirierea imobilelor sunt în acest an la suma de 28.799 lei.

Afacere cu un teren agricol în 2005. Legătura dintre cei doi este însă mult mai veche. Turnul Sfatului scria în 2006 că Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, și-a dublat la acel moment averea în bani după ce i-a vândut în 2005 un teren agricol lui Keul cu 40.000 de euro.

Informația privind tranzacția a apărut în declarația de avere a lui Iohannis, în care acesta a scris că terenul de 0,5 hectare a fost vândut în octombrie 2005 cu suma de 8 euro pe metru pătrat către firma WK SRL, controlată de Werner Keul.

Influența lui Keul în Primăria Sibiu. Reporterii Turnul Sfatului mai scriau în 2006 că între Iohannis și Keul era o relație extrem de apropiată, iar investitorii interesați de relații de afaceri cu Primăria Sibiu primeau de la functionarii locali, la cerere, numărul de telefon al lui Werner Keul, deși acesta nu avea nici o funcție în administrația locală.

În timpul mandatului de primar al lui Iohannis, Werner Keul a fost și managerul clubului de fotbal FC Sibiu.

Influența lui Keul în administrația sibiană continuă și acum. El a finalizat în acest an construcția unui nou bloc de birouri în Sibiu, dar nu a realizat și parcarea subterană pe care și-a asumat-o prin autorizația de construcție, iar între timp a și vândut clădirea, anunță Turnul Sfatului . Nu a mai fost construită nici parcarea pentru biciclete și autoturisme electrice, promisă prin același PUD asumat în fața orașului. La fel, nu a mai fost amenajată nici platforma de gunoi pentru depozitare selectivă, prevăzută în același PUD. Primăria Sibiu nu a luat însă nici o măsură față de compania care a ridicat complexul imobiliar.

Cine este WK Group. Firma s-a înfiinţat în anul 1996, potrivit prezentării oficiale, asociat unic fiind Werner Keul. Activităţile firmei sunt: proiectare, dezvoltare, construire si valorificare de proiecte, in special imobiliare, din domeniile industrial, comercial si civil. Printre clienţii firmei se numără companii mari precum SIEMENS, HARTING, TAKATA, ATLASSIB, REWE, GÜHRING, KUHNKE, AERONAMIC, ROB SYSTEM, HARTMANN şi mulţi alţii.

Werner Keul este cetatean german, născut în comuna sibiană Slimnic, în 1957, și emigrat între timp în Germania.

Foto: Klaus Iohannis și Werner Keul (Administrația prezidențială)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?