Horia Alexandrescu avea cancer la plămâni

Horia Alexandrescu avea cancer la plămâni

Jurnalistul Horia Alexandrescu s-a stins din viață, la vârsta de 74 de ani. Potrivit surselor Antena 3, Horia Alexandrescu suferea cancer la plămâni.

Anca Alexandrescu, realizatoare TV la Realitatea Plus, a anunțat pe Facebook că tatăl său, jurnalistul Horia Alexandrescu, a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani.

„Tata a plecat…”, a scris Anca Alexandrescu pe rețeaua de socializare.

Horia Alexandrescu s-a născut pe 9 aprilie 1947. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS, actuala ANEFS) şi a urmat cursurile de jurnalism de la Academia de partid „Ştefan Gheorghiu”.

A debutat în presă în anul 1971, la ziarul „Sportul”, apoi a devenit redactor al acestei publicaţii.

În 1977 s-a mutat la „Scînteia Tineretului”, secția Sport. După decembrie 1989 a continuat o vreme la același ziar, redenumit „Tineretul Liber”. A urcat în organigramă: secretar general de redacţie, apoi redactor-şef adjunct.

În 1990 a înfiinţat „Sport Star”, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes, fiind închis în scurtă vreme.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti, a fondat cotidianul „Curierul Naţional”, al căruii director general a fost de la început.

În 1992 a vândut toate acţiunile pe care le avea la „Curierul Naţional” (ajuns ulterior în proprietatea fraților Păunescu), iar în 1993 a părăsit redacția şi a pus bazele unui nou cotidian, „Cronica Română”, fiind instalat ca director general.

A părăsit acest ziar în anul 2001 pentru a înființa cotidianul „Independent” (fără succes).

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la TVR, „Cafeneaua politică”.

În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, „Cafeneaua Politică”, a făcut-o la OTV, televiziunea lui Dan Diaconescu (dispărută între timp).


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria