Horodniceanu (DIICOT): Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment

Horodniceanu (DIICOT): Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment

Abuzul în serviciu nu este discriminat în acest moment, a afirmat procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, miercuri, adăugând că dezincriminarea ar însemna o abrogare, ''chiar și tacită''.

"Sunt opinii juridice ale unora și opinii juridice ale altora (cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu sau nu — n.r.). Suntem juriști și noi, sunt juriști și judecătorii, fiecare interpretează în felul lui. Opinia noastră juridică am exprimat-o. După declararea ca neconstituțional a textului, așa cum spune și legea, textul nu a fost abrogat și trebuie modificat în sensul celor solicitate de Curtea Constituțională. Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment. Dezincriminarea ar însemna o abrogare, chiar și tacită", a spus Horodniceanu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă din punctul său de vedere în acest moment este dezincriminat abuzul în serviciu.

În ceea ce privește o posibilă comasare a DIICOT cu DNA, acesta a spus că "nu ar fi o idee foarte bună".

"Nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment în care s-a discutat despre asta și din ce îmi aduc eu aminte ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. În acest moment v-aș spune că nu ar fi o mișcare foarte bună. Probabil că înainte ca acest lucru să se întâmple ar fi de văzut ce ar fi de modificat, pentru că sunt două structuri care nu au acceași competență. Au aproximativ aceeași structură. Nu cred că ar fi o idee foarte bună", a susținut el.

Horodniceanu a fost prezent miercuri la Comisia juridică a Camerei Deputaților, unde a depus o serie de amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului 78/2016 pentru organizarea și funcționarea DIICOT.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…