Hoț din România prins în Belgia pentru că mușcase dintr-un morcov, în casa din Belgia de unde furase 50.000 de euro

Hoț din România prins în Belgia pentru că mușcase dintr-un morcov, în casa din Belgia de unde furase 50.000 de euro

Un român care a furat bani din casa unei femei de 75 de ani din Grimbergen, Belgia, în 2019, a fost condamnat la șase ani de închisoare. Bărbatul a fost identificat în urma unei greșeli stupide comise.

Concret, în 2019, doi bărbați mascați, între care un român, au intrat în locuința vârstnicei și au forțat-o, sub amenințarea cuțitului, să-și golească seiful și să predea toate bunurile de valoare. În total, au plecat cu 50.000 de euro, dar și cu mașina ei.

Polițiștii ajunși la fața locului au descoperit un loc de dormit improvizat în magazia de lângă casă, unde hoțul român a petrecut noaptea ca să supravegheze zona. În hambar, anchetatorii poliției federale a găsit câteva bucăți de morcov mestecat, pe care era material ADN.

Abia în 2021 materialul genetic a fost comparat cu cele din baza de date ale procuraturii britanice și a fost identificat bărbatul. În urmă cu câteva luni, românul a fost arestat în România. A fost extrădat în Belgia, unde a făcut recurs împotriva verdictului. Cazul a ajuns din nou în fața instanței de la Bruxelles, unde a fost menținută pedeapsa inițială și joi, 4 mai, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare, scrie cotidianul belgian Nieuws Blad , citat de Libertatea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...