Hotărâre judecătorească fără precedent în SUA/Suma fabuloasă pe care o femeie ar urma să o primească despăgubire după o partidă de amor într-o mașină

Hotărâre judecătorească fără precedent în SUA/Suma fabuloasă pe care o femeie ar urma să o primească despăgubire după o partidă de amor într-o mașină

O femeie din Statele Unite ar urma să primească despăgubiri de 5,2 milioane de dolari de la o companie de asigurări auto după ce a întreținut relații sexuale neprotejate cu fostul iubit pe bancheta din spate a mașinii bărbatului, ea susținând că a luat o boală cu transmitere sexuală, relatează CNN și Metro . Hotărârea judecătorească este fără precedent în Statele Unite.

O femeie din SUA primește despăgubiri după ce a fost infectată cu HPV de fostul iubit în mașinăFoto: Dreamstime.com

Al doilea cel mai mare asigurător auto din Statele Unite, Geico, trebuie să îi plătească unei femei a cărui identitate a fost protejată suma de 5,2 milioane de dolari, după ce Curtea de Apel din Missouri a decis că aceasta s-a infectat cu HPV, după ce a făcut sex în mașina fostului iubit, asigurată de compania amercicană.

Infecția cu HPV este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din America.

Hotărârea judecătorească este fără precedent în Statele Unite și ar putea redefini tipurile de vătămări corporale pentru care firmele de asigurări vor trebui să despăgubească de acum înainte.

Femeia a trimis în 2021 prima notificare către compania de asigurări pentru a cere despăgubiri susținând că fostul iubit „a contribuit la infectarea cu HPV prin neglijență, neluând măsurile de precauție adecvate și i-a ascuns diagnosticul”, conform documentelor depuse la Curtea de Apel Missouri și consultate de CNN.

Femeia a dovedit în instanță că fostul partener, care este bolnav și de cancer, era conștient că poate transmite virusul cu papiloma uman (HPV), dar nu și-a informat fosta parteneră, „cauzând direct” îmbolnăvirea ei.

Compania de asigurări Geico a contestat în instanță decizia, dar a pierdut, iar acum trebuie să îi plătească tinerei despăgubiri de 5,2 milioane de dolari.

Deși este un caz unic în SUA, despăgubirea este „rezonabilă”, susține avocatul Miguel Custodio din Los Angeles, citat de publicația Metro.

„Dacă te gândești la asta ca la o vătămare suferită de o persoană în timp ce se află în mașină, atunci se încadrează în totalitate în ceea ce o companie de asigurări ar trebui să plătească”, a declarat avocatul, care este expert în legislația privind vătămările corporale.

Decizia ar putea fi un precedent și în alte cazuri în care s-ar putea cere despăgubiri în momentul în care oamenii ar lua o boală cu transmitere sexuală în locuința unui partener, mai spune avocatul.

(Sursă foto: Dreamstime )

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...