Hoteluri din Botoşani, pline de ucraineni care au fugit din cauza războiului

Hoteluri din Botoşani, pline de ucraineni care au fugit din cauza războiului

Principalele hoteluri din municipiul Botoşani au epuizat spaţiile de cazare, ca urmare a cererilor venite din partea cetăţenilor ucraineni, care au părăsit ţara în urma invadării Ucrainei de către ruşi.

Sute de familii din Ucraina, care au ajuns la Botoşani cu autoturisme sau cu microbuze, s-au cazat în noaptea de joi spre vineri în mai multe hoteluri din municipiul reşedinţă de judeţ.


Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES



"La noi s-au cazat peste 30 de persoane din Ucraina. Fişele de cazare au fost completate în limba engleză, pentru că probabil nu ştiu limba română. Noi în acest moment nu mai avem camere libere", a declarat, pentru AGERPRES, recepţionera unui hotel din zona ultracentrală a municipiului.


Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES



Persoanele din Ucraina nu au statut de refugiaţi, ci apar în evidenţele autorităţilor române ca fiind turişti. Mulţi dintre ei provin din zona capitalei Kiev. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…