Hunedoara: 28 de persoane de la căminul de bătrâni din Orăştie au fost internate în spitale după infectarea cu COVID-19

Hunedoara: 28 de persoane de la căminul de bătrâni din Orăştie au fost internate în spitale după infectarea cu COVID-19

Un număr de 23 de persoane în vârstă şi cinci angajaţi ai căminului de bătrâni din municipiul Orăştie au fost internaţi în spitalul din localitate şi în cel din Deva, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, a anunţat luni primarul oraşului, Ovidiu Bălan.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a bolnavilor nu pune probleme deosebite, iar unii dintre aceştia sunt asimptomatici.

"Din analiza noastră, la acest moment, pacientul zero, care a adus virusul în acest centru, credem noi că este un pacient care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva în perioada 15-25 martie. A suferit o intervenţie chirurgicală după care a mers pe secţia ATI, iar în 25 martie s-a întors în centru. (...) Persoana respectivă este şi acum asimptomatică, deşi are un test pozitiv", a declarat primarul municipiului Orăştie.

Potrivit acestuia, în cursul serii de luni la căminul de bătrâni ce aparţine de Primăria Orăştie se va face o amplă operaţiune de dezinfecţie, în centru rămânând cinci persoane care nu sunt infectate cu noul coronavirus şi angajaţii necesari.

Persoanele din căminul de bătrâni Orăştie au vârstele cuprinse între 70 şi 94 de ani. Dintre acestea, cinci au vârsta de peste 90 de ani, iar 12 au mai mult de 80 de ani.

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din Orăştie găzduieşte 30 de persoane. AGERPRES / (A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță