Hunedoara: 28 de persoane de la căminul de bătrâni din Orăştie au fost internate în spitale după infectarea cu COVID-19

Hunedoara: 28 de persoane de la căminul de bătrâni din Orăştie au fost internate în spitale după infectarea cu COVID-19

Un număr de 23 de persoane în vârstă şi cinci angajaţi ai căminului de bătrâni din municipiul Orăştie au fost internaţi în spitalul din localitate şi în cel din Deva, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, a anunţat luni primarul oraşului, Ovidiu Bălan.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a bolnavilor nu pune probleme deosebite, iar unii dintre aceştia sunt asimptomatici.

"Din analiza noastră, la acest moment, pacientul zero, care a adus virusul în acest centru, credem noi că este un pacient care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva în perioada 15-25 martie. A suferit o intervenţie chirurgicală după care a mers pe secţia ATI, iar în 25 martie s-a întors în centru. (...) Persoana respectivă este şi acum asimptomatică, deşi are un test pozitiv", a declarat primarul municipiului Orăştie.

Potrivit acestuia, în cursul serii de luni la căminul de bătrâni ce aparţine de Primăria Orăştie se va face o amplă operaţiune de dezinfecţie, în centru rămânând cinci persoane care nu sunt infectate cu noul coronavirus şi angajaţii necesari.

Persoanele din căminul de bătrâni Orăştie au vârstele cuprinse între 70 şi 94 de ani. Dintre acestea, cinci au vârsta de peste 90 de ani, iar 12 au mai mult de 80 de ani.

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din Orăştie găzduieşte 30 de persoane. AGERPRES / (A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel