Hunedoara: Apa de Bobotează, adusă de la şapte izvoare de salvamontiştii din Straja

Hunedoara: Apa de Bobotează, adusă de la şapte izvoare de salvamontiştii din Straja

Turiştii care s-au aflat joi în staţiunea Straja au primit aghiazmă făcută din apa adusă de salvamontişti de la şapte izvoare situate pe Muntele Straja, conform unei tradiţii de peste 20 de ani.

"Am adus câte patru litri de apă de la fiecare izvor. Din păcate, nu am putut merge după apă pe schiuri, aşa cum se întâmpla de obicei, deoarece zăpada este mică şi a trebuit să ne deplasăm pe jos până la fiecare izvor", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

Apa a fost sfinţită în faţa schitului din Straja, după care a fost împărţită credincioşilor care au luat parte la slujba de Bobotează.

În staţiunea Straja se aflau. joi, peste 1.500 de turişti, în prezent fiind funcţionale pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui.

Administratorii pârtiilor se aşteaptă ca temperatura aerului să scadă la noapte şi să poată pune în funcţiune tunurile de zăpadă artificială. De asemenea, prognoza meteo arată că în următoarele zile este posibil să ningă în staţiune. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”