Hunedoara: Aproximativ 200 de mineri de la exploatarea Lonea s-au blocat în subteran

Hunedoara: Aproximativ 200 de mineri de la exploatarea Lonea s-au blocat în subteran

Aproximativ 200 de mineri de la exploatarea de cărbune Lonea s-au blocat luni dimineața în subteran, nemulțumiți de situația în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH), oamenii solicitând prezența în Valea Jiului a ministrului Energiei, Victor Grigorescu. "Până nu vine ministrul în Valea Jiului, să ne spună soarta CEH, minerii spun că nu vor ieși din subteran", a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului 'Muntele' de la Mina Lonea, Vasile Păduraru.

Potrivit acestuia, activitatea la Mina Lonea a fost oprită și de angajații care lucrează la suprafață.

Păduraru a explicat că starea de spirit a oamenilor este una "foarte încinsă" din cauză că aceștia se tem de falimentul CEH și de perspectiva că și-ar putea pierde locurile de muncă.

"Starea de spirit a oamenilor este foarte încinsă la nivel de subteran și suprafață, dar și în Valea Jiului este la fel. Oamenii se tem de insolvența CEH și de pericolul falimentului. Vedem falimentul la poarta minei", a arătat liderul de sindicat.

Acesta a mai spus că va intra în subteran pentru a se alătura ortacilor săi, urmând să revină la suprafață doar pentru a discuta cu minerii care vor veni la schimburile următoare.

"De marți, nu voi mai ieși din subteran, până nu vine ministrul în Valea Jiului", a conchis Păduraru.

CEH numără circa 6.300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Compania se află în procedură de insolvență.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?