Hunedoara: Incendiul din zona fostului combinat siderurgic a fost provocat cu intenţie, susţin autorităţile locale

Hunedoara: Incendiul din zona fostului combinat siderurgic a fost provocat cu intenţie, susţin autorităţile locale

Incendiul care a izbucnit duminică în zona fostului combinat siderurgic din municipiul Hunedoara a fost provocat cu intenţie de către persoane necunoscute, susţin autorităţile locale, care precizează că în cursul zilei de luni se continuă acoperirea suprafeţei incendiate cu pământ vegetal pentru lichidarea oricărui focar.

Incendiul a fost observat de un paznic al sitului industrial, care a sesizat Poliţia Locală şi pompierii, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, convocând imediat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, Prefectura şi Garda de Mediu.

"Din deplasarea la faţa locului, organele abilitate au constatat un număr de opt focare de incendiu, în puncte diferite ale platformei fostului combinat siderurgic. În urma primelor cercetări efectuate, rezultă că focul a fost pus cu intenţie, de către persoane necunoscute", se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara, remis AGERPRES.

Pentru stingerea flăcărilor, pompierii au acţionat cu trei autospeciale, iar societatea locală de salubritate a intervenit cu diverse utilaje pentru limitarea pagubelor pricinuite de flăcările care au cuprins vegetaţia uscată crescută, din abundenţă, pe fosta platformă siderurgică.

Poliţiştii din Hunedoara efectuează acum cercetări pentru identificarea persoanelor vinovate de producerea incendiului.

Aproape un hectar de teren a fost afectat de incendiul de vegetaţie uscată, pompierii reuşind să lichideze focul după mai bine de opt ore de intervenţie.

Autorităţile locale reamintesc faptul că aruncatul deşeurilor în locuri care nu sunt special amenajate este ilegală, iar sancţiunile pentru astfel de fapte se pedepsesc prin lege cu amenzi în valoare de până la 50.000 de lei. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria