Hunedoara: Ninsoare şi vânt puternic în Straja şi Parâng; salvamontiştii recomandă prudenţă

Hunedoara: Ninsoare şi vânt puternic în Straja şi Parâng; salvamontiştii recomandă prudenţă

În toate masivele muntoase din judeţul Hunedoara a început să ningă, vineri după-amiază, iar vântul bate puternic, salvamontiştii recomandând turiştilor să fie prudenţi dacă intenţionează să efectueze drumeţii pe traseele din zona staţiunilor Straja şi Parâng.

"În staţiunea Straja a început să ningă, dar vântul suflă cu putere, la peste 1.500 de metri fiind Cod portocaliu de vânt. Dacă vântul se potoleşte şi temperatura se va menţine sub minus 3 grade Celsius, atunci sâmbătă vom avea zăpadă depusă în zona Straja'', a apreciat şeful Salvamont Lupeni, George Resiga.

Administratorii pârtiilor din Straja au pornit şi tunurile de zăpadă artificială pentru a putea pregăti domeniul schiabil pentru momentul deschiderii oficiale a sezonului de iarnă, pe 1 decembrie.

Ninsoare şi vânt puternic sunt semnalate şi în staţiunea Parâng, precum şi în zona Cabanei Pietrele din Retezat.

"Ninge viscolit în toate masivele, la altitudini mai mari de 1.300 de metri. În aceste condiţii, le recomandăm turiştilor să nu se aventureze pe trasee şi să rămână în zona staţiunilor montane", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii au organizate servicii de permanenţă în toate staţiunile montane şi la bazele din Râuşor şi Alunii Negri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Decolteul până la buric, experimentat de Monica Bîrlădeanu la filmările pentru Revelionul de la PRO TV

2 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

3 „M-au lăsat să mor, atât au putut ei face pentru mine. Am fost ucisă de medici, prieteni, rude, oameni care au tăcut”

4 Un moștenitor al casei Hermès, necăsătorit și fără copii, vrea să își adopte servitorul marocan pentru a-i lăsa moștenire averea sa

5 „Faptul că i-am votat la europarlamentare pe acești lifuroi stricați mă doare”