Hunedoara: Persoanele disponibilizate de la CEH şi-au primit plăţile compensatorii

Hunedoara: Persoanele disponibilizate de la CEH şi-au primit plăţile compensatorii

Persoanele disponibilizate în luna iulie din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au primit joi, în cont, plăţile compensatorii convenite cu angajatorul în cazul concedierii colective, a anunţat administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Valoarea unei plăţi compensatorii se ridică la 10.000 de euro, echivalentul în lei, la zi, suma fiind impozitată cu 10%, astfel că unei persoane disponibilizate i-au revenit 44.998 lei, net.

Totodată, joi au fost virate salariile tuturor angajaţilor CEH, precum şi prima de Ziua Minerului, în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă.

"Au fost virate plăţile compensatorii, salariile angajaţilor CEH - din surse proprii, şi prima de Ziua Minerului, conform Contractului Colectiv de Muncă. Plăţile compensatorii sunt echivalentul a 10.000 de euro, adică 44.998 lei net, după impozitare", a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

El a arătat că toate aceste plăţi au fost stabilite în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o luna trecută cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi că ceea ce s-a convenit atunci a fost respectat.

Un număr de 1.477 de angajaţi ai CEH au fost concediaţi colectiv, în a doua decadă a lunii iulie, fiecare dintre aceştia beneficiind de o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10%.

Dintre persoanele disponibilizate, circa 700 au fost angajaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce înseamnă că aproape toţi salariaţii au fost concediaţi colectiv. Diferenţa o reprezintă personal care şi-a desfăşurat activitatea în exploatările miniere din Valea Jiului.

CEH este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, la care se adaugă minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”