Hunedoara: Slujba de înmormântare a Episcopului Devei va avea loc sâmbătă

Hunedoara: Slujba de înmormântare a Episcopului Devei va avea loc sâmbătă

Slujba de înmormântare a Episcopului Devei, Gurie, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12,00, la Catedrala Episcopală din Deva, credincioşii având posibilitatea să se reculeagă la căpătâiul înaltului prelat până în ziua înhumării.

"Vineri seară, începând cu ora 19,00, se va săvârşi Slujba de Priveghi. Înmormântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12,00, după săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, cu începere de la ora 9,30. Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării", a informat Episcopia Devei.

Trupul neînsufleţit al părintelui episcop Gurie a fost aşezat, joi seara, în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu 12 ani, a fost întronizat ca primul episcop al nou-înfiinţatei Episcopii a Devei şi Hunedoarei.

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu, şi episcopul vicar Nestor Hunedoreanul, alături de mai mulţi preoţi, monahi şi diaconi au săvârşit o slujbă de pomenire, urmată de Slujba Prohodului.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, grav bolnav de COVID-19, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat bisericesc având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer al bolnavului la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la spitalul judeţean din Târgu Mureş.

Părintele episcop Gurie a fost internat vineri, 8 octombrie, la spitalul judeţean din Deva, fiind transferat ulterior la secţia ATI. Starea sa de sănătate s-a agravat în cursul acestei săptămâni, motiv pentru care a fost intubat în urmă cu câteva zile.

La ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%, a precizat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, ar fi urmat să împlinească 53 de ani în luna decembrie a acestui an. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați