Hunedoara: Tribunalul a admis cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea

Instanța de contencios-administrativ și fiscal de la Tribunalul Hunedoara a admis marți cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea, desemnând un administrator judiciar provizoriu.

'Instanța a admis cererea formulată de către debitoarea Mareea Comtur SRL și dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței. Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Expert Insolvență SPRL', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

De asemenea, judecătorul a stabilit ca două cereri de deschidere a insolvenței, formulate împotriva societății Mareea Comtur, vor deveni declarații de creanță.

Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea sentinței în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Tour-operatorul Mareea și-a anunțat pe 3 septembrie incapacitatea de plată și a informat că va cere deschiderea procedurii de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de Mareea, în cazul în care nu se acceptă soluțiile compensatorii oferite de tour-operatori și hotelieri, turiștii se pot adresa companiei care a eliberat polița de insolvență pentru aceasta, în valoare de 50.000 de dolari.

Peste 80% din turiștii Mareea cu rezervări și check-in începând cu 3 septembrie au primit variante de relocare pentru petrecerea sejururilor, datorită sprijinului principalilor parteneri tour-operatori și hotelieri, potrivit unui comunicat al agenției de turism, remis AGERPRES săptămâna trecută.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou