Hunedoara: Tribunalul a admis cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea

Hunedoara: Tribunalul a admis cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea

Instanța de contencios-administrativ și fiscal de la Tribunalul Hunedoara a admis marți cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea, desemnând un administrator judiciar provizoriu.

'Instanța a admis cererea formulată de către debitoarea Mareea Comtur SRL și dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței. Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Expert Insolvență SPRL', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

De asemenea, judecătorul a stabilit ca două cereri de deschidere a insolvenței, formulate împotriva societății Mareea Comtur, vor deveni declarații de creanță.

Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea sentinței în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Tour-operatorul Mareea și-a anunțat pe 3 septembrie incapacitatea de plată și a informat că va cere deschiderea procedurii de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de Mareea, în cazul în care nu se acceptă soluțiile compensatorii oferite de tour-operatori și hotelieri, turiștii se pot adresa companiei care a eliberat polița de insolvență pentru aceasta, în valoare de 50.000 de dolari.

Peste 80% din turiștii Mareea cu rezervări și check-in începând cu 3 septembrie au primit variante de relocare pentru petrecerea sejururilor, datorită sprijinului principalilor parteneri tour-operatori și hotelieri, potrivit unui comunicat al agenției de turism, remis AGERPRES săptămâna trecută.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka

5 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …