Hunedoara: Tribunalul a admis cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea

Hunedoara: Tribunalul a admis cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea

Instanța de contencios-administrativ și fiscal de la Tribunalul Hunedoara a admis marți cererea de intrare în insolvență a agenției de turism Mareea, desemnând un administrator judiciar provizoriu.

'Instanța a admis cererea formulată de către debitoarea Mareea Comtur SRL și dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței. Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Expert Insolvență SPRL', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

De asemenea, judecătorul a stabilit ca două cereri de deschidere a insolvenței, formulate împotriva societății Mareea Comtur, vor deveni declarații de creanță.

Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea sentinței în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Tour-operatorul Mareea și-a anunțat pe 3 septembrie incapacitatea de plată și a informat că va cere deschiderea procedurii de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de Mareea, în cazul în care nu se acceptă soluțiile compensatorii oferite de tour-operatori și hotelieri, turiștii se pot adresa companiei care a eliberat polița de insolvență pentru aceasta, în valoare de 50.000 de dolari.

Peste 80% din turiștii Mareea cu rezervări și check-in începând cu 3 septembrie au primit variante de relocare pentru petrecerea sejururilor, datorită sprijinului principalilor parteneri tour-operatori și hotelieri, potrivit unui comunicat al agenției de turism, remis AGERPRES săptămâna trecută.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut