Hunedoara: Un tânăr a fost împușcat mortal, de un polițist, în timpul unei partide de vânătoare

Un tânăr de 26 de ani, din Deva, a fost împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare ce a avut loc în zona Alun-Boșorod, din Munții Șureanu, principalul suspect în acest caz fiind șeful de post din comuna Boșorod, participant și el la aceeași acțiune.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, partida de vânătoare a avut loc vineri după-amiază și a fost organizată legal. Grupa formată din cinci persoane plecase la vânat de mistreți pe fondul de vânătoare 50 Ursici. În urma unui accident de vânătoare, victima a fost împușcată într-o zonă vitală a corpului, iar până la sosirea unei echipe medicale, bărbatul a decedat.

Poliția orașului Călan a fost sesizată de acest accident, iar echipele de poliție, însoțite de procurorul criminalist, s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea activităților specifice în astfel de situații.

"Din primele verificări a rezultat că partida de vânătoare a fost organizată cu îndeplinirea condițiilor legale, iar prezumtivul autor este o persoană în vârstă de 37 de ani — membru vânător și participant la vânătoare", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nițu.

Acesta a confirmat că persoana suspectă de comiterea faptei este șeful de post din comuna Boșorod, localitate pe raza căreia se află și fondul de vânătoare unde a avut loc accidentul.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, ancheta fiind efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

Având în vedere calitatea de polițist a prezumtivului autor, IPJ Hunedoara a declanșat, la rândul său, o anchetă administrativă în acest caz.

Toate armele de vânătoare au fost ridicate în vederea expertizării.

Victima accidentului de vânătoare este fiul unui om de afaceri din Deva, el administrând un complex de agrement situat pe malul râului Mureș, în apropiere de orașul Simeria.

AGERPRES / (AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză