Ia-ți adio de la aceste 6 obiceiuri zilnice dacă nu te simți fericit în viață

Ia-ți adio de la aceste 6 obiceiuri zilnice dacă nu te simți fericit în viață

Viața este mai mult o călătorie decât o destinație. Cu toții ne dorim să fim fericiți, însă uneori obiceiurile noastre de zi cu zi pot sta în calea acestei stări pe care vrem cu ardoare să o simțim, relatează Ideapod.

Fericirea nu înseamnă să te simți bine tot timpul. Foto: Arhivă

Fericirea nu înseamnă să te simți bine tot timpul. Foto: Arhivă

S-ar putea să încerci să identifici sursa nefericirii tale sau să te gândești dacă este doar o fază trecătoare sau o problemă persistentă. De unde știi dacă ceea ce faci zilnic contribuie la nefericirea ta sau dacă este vorba doar de suișurile și coborâșurile obișnuite prin care trece toată lumea?

Iată cele șase obiceiuri zilnice care ar putea să-ți saboteze fericirea.

Mediu dezordonat

În agitația vieții, este ușor să trecem cu vederea aspectul mediului înconjurător. Mormane de vase nespălate, rufe nespălate, un birou sufocat de hârtii - îți sună cunoscut?

S-ar putea să crezi că acestea sunt pur și simplu semne ale unei vieți ocupate, dar te-ai gândit vreodată cum ar putea să-ți afecteze starea de spirit?

Conform cercetărilor, mediul înconjurător poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de bine. Dacă ești înconjurat de dezordine, ar putea fi timpul să investești în organizare și să faci ordine.

Spațiul curat nu va arăta doar atrăgător - ar putea, de asemenea, să îți paveze calea către o minte limpede și către fericire.

Rețelele sociale

În era digitală din zilele noastre, suntem mai conectați ca niciodată. E-mailurile, rețelele de socializare, mesajele instantanee - suntem conectați în permanență la o lume virtuală, care ne ține în contact cu toată lumea și cu totul.

Ai putea crede că timpul petrecut pe rețelele de socializare te ține informat, dar te-ai gândit vreodată cum ar putea să-ți afecteze fericirea?

Conectarea digitală excesivă poate duce la sentimente de anxietate, izolare și nemulțumire. Ironia este că, în timp ce ne conectăm mai mult, s-ar putea să ne simțim mai deconectați ca niciodată.

Încearcă să te deconectezi pentru câteva ore în fiecare zi.

Neglijarea propriei persoane

În încercarea de a respecta termenele limită, de a atinge obiectivele și de a avea grijă de ceilalți, neglijăm adesea cea mai importantă persoană - pe noi înșine. Deși poate părea nobil sau necesar să ne punem pe noi înșine pe ultimul loc, neglijarea propriei persoane poate duce la epuizare și nefericire.

Nu uita, grija de sine nu este o chestiune care ține de egoism , ci o nevoie. Încearcă să integrezi în rutina ta zilnică gesturi simple de iubire de sine; poate face o diferență semnificativă în creșterea coeficientului tău de fericire.

Comparație

Într-o lume în care toți se pun în valoare pe rețelele de socializare, este mai ușor ca niciodată să cazi în capcana comparațiilor.

Se întâmplă să navigezi pe rețelele de socializare și să tânjești după viețile aparent perfecte ale prietenilor virtuali?

Ceea ce mulți dintre noi uită este faptul că social media este mai degrabă un filmuleț cu momente importante, nu o imagine fidelă a vieții de zi cu zi. Dacă îți compari în mod constant viața cu cea a altora, ar fi timpul să apreciezi ceea ce ai.

Ignorarea emoțiilor

Cu toții avem zile în care tristețea, furia sau frustrarea se instalează. Dar cât de des ne permitem cu adevărat să simțim aceste emoții?

Ești unul dintre cei care resping rapid sentimentele de disconfort, preferând să faci pe viteazul? Sau poate că ești un maestru în a-ți reprima emoțiile, convins fiind că acestea vor dispărea în cele din urmă?

Adevărul este că ignorarea emoțiilor nu le va face să dispară.

Recunoașterea și validarea emoțiilor poate fi un pas important pentru a-ți recăpăta fericirea.

Goana după perfecțiune

În căutarea fericirii, ne trezim adesea alergând după un ideal de perfecțiune. O slujbă perfectă, o relație perfectă, un corp perfect - îți sună cunoscut?

S-ar putea să crezi că atingerea acestor obiective îți va aduce fericirea pe care ți-o dorești, dar te-ai gândit vreodată la presiunea și stresul cu care vine la pachet această goană?

Goana după perfecțiune poate duce adesea la sentimente de insatisfacție. Ea stabilește un standard nerealist care este imposibil de atins, făcându-ne să ne simțim mereu depășiți și insuficient de buni.

Fericirea nu înseamnă doar atingerea anumitor obiective importante, cum ar fi o avansare sau o vacanță de vis. Este vorba, de fapt, despre călătorie - adică despre explorare și evoluție în fiecare zi.

Este complet normal ca viața să fie presărată cu suișuri și coborâșuri. Momentele acestea nu reprezintă doar obstacole, ci și oportunități de a te dezvolta și de a te descoperi pe tine însuți.

Fericirea nu înseamnă să te simți bine tot timpul. Aceasta înseamnă să găsești un sens, să construiești relații puternice și să faci lucruri care te împlinesc cu adevărat.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Foarte interesantele amănunte din Raportul SRI despre „grupările autohtone cu potenţial extremist de dreapta”...

2 Simona Halep a făcut publică lista celor 8 jucătoare care au votat împotriva sa

3 Mercenarii conduși de Potra ar fi avut o listă neagră cu jurnaliști și politicieni. Planul pe care ar fi trebuit să-l urmeze

4 Horațius Dumbravă, fostul președinte al CSM: „Am asistat la schimbarea forțată a atribuțiilor Curții Constituționale” / „Un precedent foarte periculos”

5 Averea impresionantă a președintei POT. Anamaria Gavrilă a vândut un apartament cu 664.000 de euro