Ianis Hagi, sigur de locul său în lotul pentru Euro 2024: declarația care spune totul

Ianis Hagi, sigur de locul său în lotul pentru Euro 2024: declarația care spune totul

Ianis Hagi (25 de ani), autorul unui gol în amicalul cu Columbia de marţi seara, nu crede că va rata lotul primei reprezentative pentru EURO 2024 chiar dacă evoluează puţin la club, el precizând că acum este mai puternic şi mai bun decât înaintea accidentării.

Ianis Hagi. FOTO: Sportpictures

Întrebat dacă ar fi o mare dezamăgire să nu prindă lotul României pentru EURO 2024, Hagi a răspuns: "Credeţi că se pune problema? Se discută mult... nu ştiu, să îl întrebaţi pe selecţioner. Eu cred că am demonstrat pe teren, îmi ştiu statisticile, ştiu ce am făcut şi ştiu că sunt mult mai puternic şi mai bun decât înaintea accidentării. Ideea e să fiu pe teren".

"Sunt în formă, mă simt bine, tot sezonul am fost aşa. Mă simt foarte puternic din punct de vedere fizic. De fiecare dată când am intrat pe teren sezonul acesta, indiferent că a fost la club sau la naţională, am intrat super-bine. Şi cam asta depinde de mine. La mine nu cred că se pune problema de formă. Eu de fiecare dată când am intrat, am intrat foarte bine. Repet, ce depinde de mine fac, apoi, mingea este altundeva. Eu îmi aştept şansa, selecţionerul îmi ştie mentalitatea, ştie cine sunt. A fost la club şi îi mulţumesc, pentru că a văzut şi a înţeles situaţia. Aşa că eu mai mult decât să fiu pregătit şi să dau totul când intru nu pot să fac. Au fost două teste în care staff-ul a încercat să găsească răspunsuri şi tactice, dar şi individual. Au fost multe schimbări, dar până la urmă două teste bune", a mai spus mijlocaşul la postul Digisport.

Ianis Hagi nu a dorit să compare golul său împotriva Columbiei cu cel înscris de tatăl său, Gheorghe Hagi, la CM 1994 cu acelaşi adversar: "Pentru mine este ceva imens orice reuşită la echipa naţională. Dar nu putem să comparăm un amical, cu un Mondial. Însă orice reuşită la echipa naţională contează enorm şi mă face mândru. Iar când reuşesc să îmi aduc şi părinţii, familia, la meci, clar e o motivaţie în plus şi o bucurie mai mare".

Programul naționalei până la turneul final

*22 martie: România - Irlanda de Nord 1-1

*26 martie: România – Columbia 2-3

*4 iunie: România – Bulgaria

*8 iunie: România – Liechtenstein

Ambele partide se vor juca pe Stadionul Steaua.

Datele meciurilor de la Euro 2024, grupa E

*17 iunie: România – Ucraina (Munchen, 16.00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19.00)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – România (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?