Iași: Anchetă în cazul elevilor care au ajuns la spital după ce au practicat un joc asemănător "balenei albastre"

Iași: Anchetă în cazul elevilor care au ajuns la spital după ce au practicat un joc asemănător "balenei albastre"

Autoritățile au demarat o anchetă după ce cinci copii de clasa a VI-a de la Școala Veronica Micle au ajuns la spital în stare gravă pentru că au jucat un joc extrem de periculos, similar "balenei albastre" din Rusia.

"O echipă de polițiști s-a deplasat la fața locului pentru a face verificări. Vrem să stabilim cum s-au întâmplat lucrurile, dacă este cineva vinovat", a declarat, pentru AGERPRES, Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

O altă anchetă a fost demarată și de reprezentanții de la Direcția pentru Protecția Copilului și Asistență Socială, deoarece unul din cei cinci copii provine de la unul din centrele de plasament din Iași.

Reamintim că în cursul acestei zile cinci elevi, patru fete și un băiat, cu vârste între 12 și 13 ani, de la Școala Veronica Micle, au ajuns la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iași după ce au jucat un joc în timpul căruia și-au ținut respirația , după indicațiile unui coleg.

"La comanda unui coleg, și-au ținut respirația destul de mult. Și-au pierdut starea de conștiență. Au căzut și s-au lovit de mobilierul din jur. Ar mai fi fost și strânși în brațe de colegi. Deci au suferit și o asfixie și o constricție. Nu vă pot spune în ce scop au făcut acest lucru. E un joc pe care îl practică pentru prima dată. Sunt dependenți de tuburile de oxigen, sunt stabilizați, dar prognosticul este rezervat", a declarat Tamara Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sfânta Maria"

Potrivit directorului Școlii Veronica Micle, Gabriel Gavriluță, incidentul a avut loc în pauza de la ora 12,00, când câțiva copii au fost găsiți în toaleta instituției de învățământ preuniversitar, alții în una dintre clase.

În ceea ce privește jocul, medicii nu cred că este vorba despre "balena albastră", un joc din Rusia la finalul căruia tinerii ajung să se sinucidă.

"Nu este acel joc, 'Balena Albastră'. Cei care îl joacă au desenat pe corpul lor o balenă. La noi e o altă variantă, variantă pe care o întâlnim pentru prima oară la Iași", a mai spus Tamara Solange Roșu.

AGERPRES / (A — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska