Iaşi: La Institutul de Boli Cardiovasculare nu se mai pot face intervenţii chirurgicale; blocul operator - distrus de incendiu

Iaşi: La Institutul de Boli Cardiovasculare nu se mai pot face intervenţii chirurgicale; blocul operator - distrus de incendiu

La Institutul de Boli Cardiovasculare ''I. M. Georgescu'' nu se mai poate face nicio intervenţie chirurgicală după ce incendiul izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri a distrus blocul operator.

Prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare "I. M. Georgescu" a declarat pentru AGERPRES că incendiul a afectat mai multe saloane, blocul operator şi depozite de materiale.

Potrivit medicului, nu se cunosc cu exactitate pagubele materiale produse de incendiu, cert fiind că sala de operaţie trebuie refăcută.

Pacienţii urmează să fie reprogramaţi pentru operaţii.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 0,30, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare "I. M. Georgescu", 18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la Spitalul "C.I.Parhon", care se află în aceeaşi clădire, precum şi la Spitalul "Sf. Spiridon".

În momentul producerii incendiului în clădire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unităţi medicale.

Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. La faţa locului au fost mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante