Iaşi: Mii de persoane îndură gerul pentru a lua parte la aniversarea a 159 de ani de la Mica Unire

Peste 2.500 de persoane au ignorat, miercuri dimineaţă, temperaturile scăzute şi au venit în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a aniversarea a 159 de ani de la Unirii Moldovei cu Ţara Românească, manifestări la care iau parte şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi principele Radu.

Reprezentanţii partidului Pro România, Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu sunt singurii politicieni care au venit miercuri la Iaşi pentru a celebra cei 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri.

Deşi au fost invitaţi, preşedintele României Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi lideri ai celorlalte parti politice nu iau parte la manifestările de la Iaşi.

Printre participanţi se mai numără o delegaţie a Primăriei Chişinău, condusă de primarul interimar Silvia Radu, precum şi ministrul Culturii din Republica Moldova, Mona Babuc.

Manifestările din Piaţa Unirii din Iaşi au început la ora 10,00, cu un concert folcloric. De la ora 11,00 au debutat manifestările oficiale dedicate aniversării a 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri. A fost oficiat un Te Deum, autorităţile vor ţine discursuri. Acestea vor fi urmate de o depunere de coroane de flori la statuia domnitorului Al.I. Cuza, şi parada militară.

În jurul orei 12,00, autorităţile şi politicenii se vor prinde de mână cu simplii cetăţeni în tradiţionala Horă a Unirii, "Hai să dăm mână cu mână".

În jurul orei 12,30 autorităţile şi politicienii vor depune coroane de flori la mormântul lui Cuza, la mănăstirea Trei Ierarhi şi vor lua parte la o slujbă de pomenire.

Între timp, în Piaţa Unirii din Iaşi, după celebra "Horă a Unirii" va fi reluat spectacolul folcloric. Tot atunci, municipalitatea va împărţi ieşenilor peste 5.000 plăcinte tradiţionale moldoveneşti, ceai şi vin fiert. AGERPRES / (AS - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume