Iași: Peste 2.500 de persoane la protest; compania de transport public prelungește programul de circulație

Iași: Peste 2.500 de persoane la protest; compania de transport public prelungește programul de circulație

Peste 2.500 de persoane se aflau la protestul din Piața Unirii din Iași sâmbătă seara, în jurul orei 19,30, pentru a-și exprima nemulțumirea față de ordonanța de guvern care aduce modificări Codurilor penale.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții se îndreaptă către Piața Victoriei; 20.000 participă la marș (FOTO/VIDEO)

Compania de transport public din municipiul Iași a anunțat sâmbătă seara că prelungește programul de lucru al șoferilor și vatmanilor, din cauza protestelor.

Măsura vine după ce mai mulți ieșeni au solicitat acest lucru pe pagina de socializare a primarului Mihai Chirica, dar și pe alte rețele de socializare.

"Având în vedere manifestările publice care au loc în municipiul Iași, Primăria Municipiului și Compania de Transport Public au luat decizia de a prelungi programul mijloacelor de transport, pe perioada acesteia, astfel încât să asigure numărul de curse conform programului", se arată într-un comunicat de presă al CTP Iași remis în urmă cu câteva minute.

După protestul de vineri seara, primarul Mihai Chirica a mulțumit pe pagina sa de Facebook celor care au venit la protest "pentru modalitatea pașnică" în care s-au manifestat.

Iași: Peste 500 de protestatari în Piața Unirii

Peste 500 de persoane se aflau în Piața Unirii din Iași sâmbătă seara, la ora 19,00, pentru a-și manifesta dezacordul față de ordonanța care aduce modificări Codului Penal, însă numărul acestora este în creștere având în vedere că se observă în zonă grupuri de protestatari care se îndreaptă spre locul manifestației.

Pentru a cincea seară consecutiv, ei strigă lozinci atât împotriva ordonanței de modificare a Codurilor penale, cât și împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

Spre deosebire de serile precedente, a fost blocat accesul protestatarilor pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii, pentru aceasta autoritățile folosind un grilaj de metal.

Protestul se derulează fără incidente, nici în serile anterioare nefiind înregistrate astfel de probleme.

Vineri seara, primarul Mihai Chirica a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care mulțumea pentru modul pașnic al protestului. "Dragi ieșeni, atitudinea calmă este calea către reușită. Vă mulțumesc pentru modalitatea pașnică în care vă faceți gândurile și dorințele auzite", a scris primarul Chirica pe Facebook.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…