Iași: Peste 30.000 de pelerini continuă să stea la rând la Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Iași: Peste 30.000 de pelerini continuă să stea la rând la Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Peste 30.000 de pelerini continuă să stea la un rând de aproximativ trei kilometri pentru a se închina la raclele cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva și Întâia Mucenție Tecla.

Majoritatea pelerinilor stau la coadă de mai bine de 20 de ore. Forțele de ordine estimează că va scădea afluxul pelerinilor după ora 12,00, când se termină slujba liturgică la Catedrala Mitropolitană.

Din cauza oboselii, frigului și nealimentației, în aceste zile, peste 500 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale. Majoritatea celor care au avut nevoie de prim ajutor medical au fost înregistrați începând din noaptea de vineri spre sâmbătă.

"La punctul de prim ajutor de la Mitropolia Moldovei, la tura de zi (sâmbătă — n.r.), au fost 63 de prezentări, din care 15 pacienți au fost dirijați la spital. În tura din noaptea de sâmbătă spre duminică au fost 53 de prezentări, din care cinci au fost dirijați la spital", a declarat Diana Cimpoieșu, coordonatorul UPU-SMURD Iași.

La rândul său, Ionuț Catană, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a declarat că de marți, de când a începutul pelerinajul la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, au fost aplicate peste 60 de sancțiuni în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Nimicul la putere