Iaşi: Primari, instituţii şi firme din judeţ se alătură campaniei #ŞiEu pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş

Iaşi: Primari, instituţii şi firme din judeţ se alătură campaniei #ŞiEu pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş

Mai mulţi primari, reprezentanţi ai mediului cultural, artistic, ai mediului de afaceri din judeţul Iaşi au anunţat că pe 15 martie, la ora 15, îşi vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, nemulţumiţi fiind de lipsa unei autostrăzi care să lege estul de vestul ţării.

Unul dintre primarii care a anunţat că se va alătura campaniei demarate de omul de afaceri Ştefan Mandachi este primarul PSD din comuna Dobrovăţ, Cătălin Mărtinuş.

"E un gest simbolic de susţinere a iniţiativei a celor din mediul privat şi în principal a domnului Mandachi. Vom opri activitatea 15 minute. Este un gest simbolic pentru că o administraţie locală nu poate să îşi oprească activitatea când are nevoie. Nu cred că există în judeţul Iaşi cineva care să spună că nu are nevoie de autostradă. Noi, autorităţile locale, cred că suntem chiar obligaţi să fim alături de ei. Sper că vor fi şi alţi colegi care vor urma şi ei acest gest", a declarat primarul comunei Dobrovăţ.

Deputatul Marius Bodea, vicepreşedintele PNL Iaşi, a anunţat că toţi primarii PNL din judeţ îşi vor întrerupe şi ei activitatea vineri, 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute pentru a susţine şi arăta cât de importantă este problema autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş şi infrastructura rutieră.

"Pe 15 (martie - n.r.) protestăm timp de 15 minute, începând cu ora 15, eu şi toată comuna. Lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate, mai ales a unei autostrăzi ne afectează pe toţi, indiferent dacă suntem oameni de afaceri sau nu. Chiar şi simplii cetăţeni sunt afectaţi", a declarat şi Dan Niţă, primarul celei mai mari comune din România, Miroslava.

La rândul lor, reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi au anunţat marţi că se alătură manifestului #RomâniaVreaAutostrăzi şi susţin realizarea proiectelor de infrastructură rutieră din România.

"Compania de Transport Public Iaşi se alătură manifestului #RomâniaVreaAutostrăzi şi susţine realizarea de îndată a proiectelor de infrastructură rutieră în ţara noastră. Astfel, vineri, 15 martie, de la ora 15, timp de 15 minute, toţi cei peste 80 de angajaţi din categoria administrativă a societăţii îşi vor întrerupe activitatea, în semn de protest. Deşi compania noastră face eforturi pentru reducerea intervalelor de urmărire a mijloacelor de transport public, traficul foarte aglomerat din oraş, influenţat parţial şi de lipsa Autostrăzii A8, rămâne cauza principală pentru întârzierile înregistrate în circulaţia autobuzelor şi tramvaielor", menţionează reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi într-o postare pe Facebook.

Totodată, o companie producătoare de interfoane şi videointerfoane şi-a arătat susţinerea faţă de această campanie şi a postat pe Facebook următorul mesaj: "Pe 15 martie, la ora 15,00, timp de 15 minute vom opri toată activitatea Grupului de Firme Electra, în semn de protest faţă de lipsa de interes a Guvernului faţă de infrastructura din România şi mai ales din Moldova! Doar împreună putem face o schimbare!".

Un demers similar este anunţat şi de Asociaţia "Moldova vrea Autostradă", tot prin intermediul paginii de socializare.

"Asociaţia Moldova vrea Autostradă apreciază şi susţine demersul iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi şi le oferă celor care doresc să răspundă chemării sale posibilitatea de a se alătura membrilor Moldova vrea Autostradă şi altor persoane care cred în nevoia acută a regiunii de infrastructură rutieră modernă, pe 15 martie, ora 15, pentru 15 minute, la capătul pietonalului dinspre Palat", se menţionează în postare.

Provocării lansate de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi i-au mai răspuns oameni de afaceri din Iaşi, sportivi, firme din domeniul IT, artişti, precum Felix Aftene, dar şi mass-media locală - Radio Hit şi Iaşi Tv Life. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu