Iaşi: Restricţii de acces în Institutul Regional de Oncologie, pe fondul epidemiei de gripă

Iaşi: Restricţii de acces în Institutul Regional de Oncologie, pe fondul epidemiei de gripă

Conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi a instituit măsuri de limitare a accesului persoanelor aparţinătoare în unitate, ca după ce a fost confirmată prezenţa virusului gripal A H1N1 la 11 pacienţi bolnavi de cancer, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al IRO, Gabriel Dimofte.

Potrivit acestuia, măsura este temporară şi a fost adoptată şi ca urmare a faptului că "pacienţii oncologici sunt pacienţi care imunologic sunt mult slăbiţi".

"Nu este o carantină, ci o limitare de acces ca urmare a faptului că în oraş este epidemie de gripă şi încercăm să limităm accesul vizitatorilor în principal, care, prin crearea de zone aglomerate şi zone în care intră foarte mulţi pacienţi cu foarte mulţi vizitatori în contact, creează premisele apariţiei foarte facile a virusului gripal", a afirmat Dimofte.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat că, în urma unor analize de laborator, virusul AN1H1 a fost confirmat la 11 pacienţi bolnavi de cancer, care se află la Terapie Intensivă. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD

5 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...