Iaşi: Restricţii de acces în Institutul Regional de Oncologie, pe fondul epidemiei de gripă

Iaşi: Restricţii de acces în Institutul Regional de Oncologie, pe fondul epidemiei de gripă

Conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi a instituit măsuri de limitare a accesului persoanelor aparţinătoare în unitate, ca după ce a fost confirmată prezenţa virusului gripal A H1N1 la 11 pacienţi bolnavi de cancer, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al IRO, Gabriel Dimofte.

Potrivit acestuia, măsura este temporară şi a fost adoptată şi ca urmare a faptului că "pacienţii oncologici sunt pacienţi care imunologic sunt mult slăbiţi".

"Nu este o carantină, ci o limitare de acces ca urmare a faptului că în oraş este epidemie de gripă şi încercăm să limităm accesul vizitatorilor în principal, care, prin crearea de zone aglomerate şi zone în care intră foarte mulţi pacienţi cu foarte mulţi vizitatori în contact, creează premisele apariţiei foarte facile a virusului gripal", a afirmat Dimofte.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat că, în urma unor analize de laborator, virusul AN1H1 a fost confirmat la 11 pacienţi bolnavi de cancer, care se află la Terapie Intensivă. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”