Iaşi: Unul dintre cazurile de suspiciune de infectare cu Omicron este un pacient din Vaslui care nu a călătorit

Iaşi: Unul dintre cazurile de suspiciune de infectare cu Omicron este un pacient din Vaslui care nu a călătorit

Prima suspiciune de infectare cu tulpina Omicron la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi este în cazul unui pacient în vârstă de 49 de ani din judeţul Vaslui, fără istoric de călătorie şi care nu a avut contact cu persoane care să fi fost în afara ţării în ultima perioadă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C.I. Parhon" din Iaşi, dr Ionuţ Nistor, a declarat că bărbatul se află în evidenţele unităţii medicale din cauza unei afecţiuni urologice.

Potrivit sursei citate, acesta nu are istoric de călătorie şi nici nu a intrat în contact cu persoane care să fi fost plecate din ţară în ultimele două săptămâni.

"Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 şi vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv şi cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee şi febră. Starea bărbatului este bună momentan, primind tratament specific", a declarat conf.dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon".

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, miercuri seara, că două persoane sunt suspectate, cu posibilitate ridicată de confirmare, că au fost infectate cu varianta Omicron a COVID-19. Unul dintre pacienţii suspectaţi de infectarea cu varianta Omicron este internat la Spitalul 'Dr. C.I. Parhon', proba celui de-al doilea ajungând prin intermediul DSP Iaşi. Probele recoltate au fost trimise spre Bucureşti, de unde se aşteaptă secvenţierea şi, probabil, confirmarea. AGERPRES / (A - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși