ÎCCJ: Dosarul în care judecătoarea Camelia Bogdan a pus sechestru pe averea notarului Jean Andrei, trimis la rejudecare

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel București dosarul în care fostul magistrat Camelia Bogdan a pus sechestru pe averea a doi notari, printre care se află și Jean Andrei, soțul președintelui Tribunalului București, Laura Andrei.

În mai 2016, Camelia Bogdan, la acea vreme judecător la Curtea de Apel București, a decis punerea sub sechestru a averilor deținute de doi notari — Jean Aurel Andrei și Lidia Seceleanu, într-un dosar penal în care aceștia nu aveau nicio calitate procesuală. În dosarul respectiv sunt judecați oamenii de afaceri Cristian Fughină (patronul Ultra Pro Computers) și Laszlo Kiss, pentru un prejudiciu de 10 milioane euro.

Camelia Bogdan a stabilit atunci luarea măsurii asiguratorii a popririi până la concurența sumei de 212.971 lei în cazul notarului Jean Aurel.

Mai mult, Camelia Bogdan a decis extinderea sechestrului și asupra averii șefei Tribunalului București, Laura Andrei, soția notarului Jean Aurel Andrei.

Anterior acestei decizii, Camelia Bogdan a depus la DNA o plângere penală împotriva Laurei Andrei, reclamând că nu a fost pus în executare un ordin de indisponibilizare în vederea confiscării a sumelor de bani în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Pe 8 februarie 2017, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei și corupției funcționarilor APIA, instituție subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic