Ieșire grobiană a ministrului PSD al Culturii la adresa românilor care au criticat standul de carte al României de la Frankfurt

Ieșire grobiană a ministrului PSD al Culturii la adresa românilor care au criticat standul de carte al României de la Frankfurt

Lucian Romașcanu, ministrul PSD al Culturii, a avut o ieșire violentă la adresa românilor care au criticat standul de carte al României de la Târgul de Carte Frankfurt. ”Niște rătăciți în viață, să confunzi fața cu spatele îți trebuie ceva stupiditate, cu care te naști”, a scris Romașcanu pe Facebook.

Reamintim că mai mulți români au criticat pe rețelele sociale standul României de la Frankfurt, descriindu-l drept jenant, și au postat fotografii.

Romașcanu susține că fotografiile înfățișau ””spatele standului României” și i-a criticat pe cei care ar fi făcut această presupusă confuzie.

”Niște rătăciți în viață și în politică au publicat o poză cu spatele standului României de la Târgul de carte de Frankfurt și au răscolit internetul cu ea. La câtă școală neterminată au, nu ai așteptări să nimerească intrarea în stand, dar să confunzi fața cu spatele îți trebuie ceva stupiditate, cu care te naști. Așa ceva nu se dobândește… Normal nu le răspundeam dar văd „știrea” și în locuri serioase, de unde, din păcate, nu s-a deranjat nimeni sa ceară o reacție. Câteva poze de la Frankfurt (unde am avut stand standard) și de la Belgrad (din aceste zile) unde suntem țară invitată de onoare. PS: Aștept de la bivolul în sandale și de la Drulă, cel ce s-a trezit cu 3 milioane în cont după ce a fost puțin ministru, plus de la autorii cumpărării de milioane de vaccinuri inutile, să-și doneze parte din avere pentru a avea stand ca la Belgrad, oriunde am merge”, a scris Romașcanu pe Facebook.

Duminică, News.ro a scris că mai mulţi români care au vizitat Târgul de Carte de la Frankfurt, eveniment care a debutat în 19 octombrie şi la care România participă cu un stand organizat de Ministerul Culturii, remarcă, pe internet, „discreţia” de care dă dovadă România în amenajarea acestui stand. Fotografiile publicate de vizitatori pe reţelele sociale arată pereţii despărţitori din panouri metalice, lipsiţi complet de orice decoraţiune şi pe care au fost montate afişe mici pe care scrie că este vorba despre standul României, aflat în evident contrast cu standurile pline de culoare ale unor ţări precum Georgia sau Slovenia.

Fotografiile postate de mai mulţi internauţi arată un stand amenajat din panouri metalice albe, lăsate ca atare, decorate pe exterior cu panouri pe care scrie, pe două dintre laterale, cu litere mai mici de-o şchioapă, „Romanian Collective Stand”. În interior – o mochetă roşie, două-trei rafturi pe fiecare panouri, pe care au fost amplasate cărţi şi scaune albe, care să-i primească pe cei interesaţi de ce expune România.

„Cine are un stand discret la Târgul de carte de la Frankfurt”, scrie un internaut care publică poze în care se văd standurile pline de cărţi, culoare şi atrăgătoare din punct de vedere vizual ale unor ţări precum Georgia, Republica Cehă, Slovenia sau Estonia.
Prietenii virtuali ai acestuia au reacţionat: „La fel de minunat ca-n 2004, când am trecut pe acolo”, a scris unul dintre ei. Altul a ironizat eforturile României, subliniind că mai bine scriau cu pixul afişele pe care indică ţara căreia aparţine standul: „dar făceau literele mai mari”. „Nu facem parte din lumea aia. Nu avem nici o legătură”, mai scrie un internaut, în timp ce altul remarcă „profesionalismul pnl/psd”, iar altul constată că „România n-a ajuns încă”.

Un alt internaut critică în termeni duri modul în care a fost amenajat standul României la Târgul de la Frankfurt şi foloseşte #jenibil: „Munca de organizare făcută de onor Ministerul Culturii. Te umple o jenă fără margini când vezi ce înseamnă prezenţa noastră ca ţară la Târgul de Carte de la Frankfurt. #jenibil”. La postarea sa, un prieten virtual comentează: „Structura ieftină de stand pusă la dispoziţie de către târg. Că banii mulţi merg pe plimbările personalului”.

Foto: Vasile Gabrian / Facebook " data-medium-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/10/Standul-Romaniei-la-targul-de-carte-Frankfurt-e1666521115746-300x169.jpg" data-large-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/10/Standul-Romaniei-la-targul-de-carte-Frankfurt-e1666521115746-1024x578.jpg" data-ll-status="loaded" /> Foto: Vasile Gabrian / Facebook

Fotografia postată de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu:

Foto: Lucian Romașcanu / Facebook " data-medium-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/10/Targul-de-carte-Frankfurt-225x300.jpg" data-large-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/10/Targul-de-carte-Frankfurt-768x1024.jpg" data-ll-status="loaded" /> Foto: Lucian Romașcanu / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...