Ieșirea în spațiu a doi cosmonauți ruși, anulată din cauza unor scurgeri de lichid

Ieșirea în spațiu a doi cosmonauți ruși, anulată din cauza unor scurgeri de lichid

O ieşire de rutină în spaţiu, care ar fi trebuit efectuată de doi cosmonauţi ruşi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a fost anulată chiar în momentul începerii sale după ce controlorii de zbor au observat o scurgere de lichid.

Astronauți în spațiu. FOTO NASA

Jetul de lichid, care apărea în transmisiunea live a NASA asemenea unui şuvoi de particule asemănătoare fulgilor de zăpadă, emana din secţiunea posterioară a capsulei Soyuz MS-22 şi a fost descris de un comentator de la NASA ca o scurgere a unui lichid de răcire.

NASA a anunţat că niciunul dintre cei şapte membri ai echipajului curent al ISS - trei cosmonauţi ruşi, trei astronauţi americani ai NASA şi un astronaut japonez - nu se află în pericol, scrie Agerpres.

Incidentul a avut loc chiar în momentul când doi dintre cosmonauţi, comandantul echipajului, Serghei Procopiev, şi inginerul de zbor Dimitri Petelin, era echipaţi în combinezoane şi se pregăteau pentru o ieşire în spaţiu planificată în vederea mutării unui radiator de pe un modul pe un altul în cadrul segmentului rusesc al ISS.

Un oficial din cadrul centrului de comandă rus, cu sediul în apropiere de Moscova, le-a transmis lui Procopiev şi Petelin printr-o transmisiune radio că ieşirea în spaţiu a fost anulată, iar inginerii depun eforturi pentru a determina natura şi originea scurgerii.

Comentatorul NASA Rob Navias, care a transmis în direct de la Johnson Space Center din Houston, a spus că ieşirea în spaţiu a fost anulată din cauza scurgerii, care s-a produs începând cu ora 19:45 EST (01:45 GMT, joi).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?