IGPF: 19 cetăţeni străini, depistaţi la Borş şi Curtici când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

IGPF: 19 cetăţeni străini, depistaţi la Borş şi Curtici când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Oradea au depistat marţi nouăsprezece cetăţeni din Irak, Maroc şi Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos, în Ungaria.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 1,00, au fost observate, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră, cincisprezece persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin. Un echipaj mobil format din poliţişti de frontieră a intervenit pentru oprirea grupului, persoanele respective fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doisprezece adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani şi trei minori cu vârste între 15 şi 17 ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au depistat, luni seara, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Algeria, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES/(As - editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…