IGPF: 680.000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră în weekend

IGPF: 680.000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră în weekend

Peste 680.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei în weekendul de 1 Mai, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"Aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră. În perioada de referinţă, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, peste 680.000 de persoane, cetăţeni români şi străini şi 170.000 de mijloace de transport", precizează IGPF.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera cu Ungaria, unde au efectuat formalităţile de control peste 240.000 de persoane, pe ambele sensuri de deplasare, cu 85.000 de mijloace de transport.

Trafic intens a fost şi la frontiera aeriană, cu aproximativ 203.000 de persoane, urmată de graniţa româno-bulgară, unde au fost înregistrate peste 96.000 de persoane şi aproximativ 40.000 de mijloace de transport.

"În urma misiunilor derulate în zona de competenţă poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, 172 de fapte ilegale săvârşite atât de către cetăţeni români, cât şi străini la regimul frontierei de stat şi nu au permis intrarea în ţară a 57 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege", precizează IGPF.

Situaţia traficului poate fi urmărită la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990