IGPF: 9 migranți turci și sirieni, descoperiți ascunși într-un camion în Vama Giurgiu

IGPF: 9 migranți turci și sirieni, descoperiți ascunși într-un camion în Vama Giurgiu

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, vineri dimineața, ascunși în compartimentul de marfă al unui camion din Turcia încărcat cu produse de curățat, șapte cetățeni turci și doi sirieni care intenționau astfel să intre ilegal în țară, potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Urmăriți video AICI

"În data de 14.10.2016, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, pentru efectuarea formalităților de frontiera, cetățeanul turc Hasan A., în vârstă de 45 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a marfii, produse de curățat din Turcia pentru o societate comercială din Polonia", precizează comunicatul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au decis, în baza unei analize de risc, efectuarea unui control asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea și verificarea compartimentului marfă, ocazie cu care, în interiorul acestuia, deasupra sacilor cu marfă, au fost depistate nouă persoane de sex masculin.

"În cadrul cercetarilor preliminare, s-a constatat că bărbații, cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani, sunt cetățeni turci și sirieni, iar șoferul camionului a declarat că nu avea cunoștință despre prezența acestora în compartimentul marfă al autocamionului. Conform protocolului româno — bulgar, mijlocul de transport, șoferul și migranții au fost preluați de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun", mai precizează sursa citată.

AGERPRES / (AS — editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...