IGPF: Trei români, cercetaţi după ce au încercat să intre în ţară cu certificatele COVID ale altor persoane

IGPF: Trei români, cercetaţi după ce au încercat să intre în ţară cu certificatele COVID ale altor persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni efectuează cercetări asupra a trei români care au prezentat autorităţilor competente certificate de vaccinare anti-COVID care aparţineau altor persoane.

"În data de 9 decembrie, în jurul orei 14,30, pe Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, sosind cu o cursă din direcţia Londra, un bărbat şi o femeie, ambii cetăţeni români, în vârstă de 25, respectiv 21 de ani", informează un comunicat al Poliţiei de Frontieră, transmis, vineri, AGEPRES.

De asemenea, vineri, în jurul orei 02,00, un tânăr în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, sosind cu o cursă din direcţia Varşovia.

La controlul de frontieră, cei trei au prezentat certificate de vaccinare împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pentru a intra în ţară fără a fi dispusă măsura carantinării.

"Având suspiciuni cu privire la înscrisurile prezentate, după scanarea codului QR, poliţiştii de frontieră au constatat că datele de identificare corespondente acestor coduri sunt diferite de datele de identitate din documentele prezentate la controlul de frontieră", arată sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina