IGPR - percheziții pentru trafic de persoane: S-au ridicat bani, telefoane, laptopuri și documente de la membrii grupării

Anchetatorii au ridicat, marți, aproximativ 30.000 de euro, telefoane, laptopuri și documente de la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea DIICOT, efectuează 23 de percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Timiș, Sibiu, Vrancea, Argeș și Vaslui, acțiunea vizând o grupare infracțională care ar fi acționat pe teritoriul Germaniei, Marii Britanii și Irlandei.

"Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi recrutat tinere, majore și minore, pe care, prin amenințări și violențe sau prin promisiuni ori contra cost, le-ar fi exploatat sexual. Sumele de bani obținute în urma activităților infracționale ar fi revenit bănuiților", arată sursa citată.

Până în acest moment, în urma perchezițiilor au fost ridicate sume de bani, respectiv 90.000 de lei și 9.500 de euro, telefoane mobile, laptopuri și documente.

Un număr de 46 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și trafic de droguri.

La percheziții participă și jandarmi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

3 Mare dreptate are omul ăsta!

4 VIDEO Priviți unde s-a ajuns în America!

5 Stare de asediu la Washington după noi manifestaţii lângă Casa Albă / Președintele Trump a fost dus într-un bun…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări