IGPR: Pecheziţii la persoane bănuite de delapidare; prejudiciul cauzat este de peste 5 milioane lei

IGPR: Pecheziţii la persoane bănuite de delapidare; prejudiciul cauzat este de peste 5 milioane lei

Poliţiştii efectuează miercuri dimineaţa 5 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul cauzat fiind de peste 5 milioane lei, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi procurorii DIICOT-ST.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

"Din primele verificări a reieşit că membrii acestui grup infracţional organizat avea drept scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceştia şi-ar fi promovat interesele. Gruparea infracţională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menţinerii în funcţiile de conducere pe care le deţineau. În perioada 2005-2016, membrii grupului infracţional organizat ar fi devalizat persoana vătămată pe de o parte, în beneficiul altei clinici medicale private", se arată în comunicatul de presă.

Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei. AGERPRES / (AS - autor: Irina Poenaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

4 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …